Ana Birchall, candidată independentă la președinția României, a fost invitata zilei la DC News, unde a vorbit despre nevoia românilor de a avea un președinte care să fie cu adevărat implicat în promovarea intereselor țării pe plan intern și internațional. 

Ana Birchall, mesaj pentru alegători

România intră în perioada electorală pentru prezidențiale, iar Ana Birchall, invitată la DC News, le-a transmis un mesaj important alegătorilor. Ea a subliniat că statul trebuie să fie al oamenilor, nu al politicienilor, exprimându-și dezamăgirea față de influența grupurilor de interese. 

„Este un stat al oamenilor, nu al politicienilor. M-am săturat să văd grupuri de interese. Și, tocmai de aceea, eu cred că România, mergând înspre viitor, are nevoie în fruntea statului – cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată în 20 de ani când avem și alegeri prezidențiale, și parlamentare, în același an – de un președinte care să nu fie interesat de jocurile de culise, să nu fie interesat de grupurile de interese dintr-un partid sau altul, ci să aibă o singură grijă: promovarea intereselor României.  

Un președinte care să stea la masa deciziilor, un președinte căruia să nu i se comunice deciziile, ci să stea și să se lupte acolo. Un președinte care să aibă aceste relații internaționale, ca atunci când pui mâna pe telefon, să ți se răspundă. Un președinte care să promoveze inclusiv diplomația economică”, a spus Ana Birchall la DC News TV. 

„Am capacitatea să stau la masa deciziilor”

Ana Birchall a răspuns direct la întrebarea „de ce ar merita să fie președinte”, subliniind că are experiența și capacitatea de a aduce claritate la masa deciziilor. Ea a evidențiat importanța colaborării între președinte și premier, oferind exemplul Poloniei.

„M-ați întrebat de ce. Pentru că am capacitatea să stau la masa deciziilor, nu am niciun interes să mă uit ce face un partid sau altul. (…) Aș încerca să aduc claritate, ca președinte, să nu mai existe acea zonă gri, interpretativă.  

Până la urmă, și premierul, și președintele unei țări trebuie să tragă la aceeași căruță. Eu mă uit la exemplul Poloniei. Știți de câte ori am fost geloasă, că m-am întâlnit de foarte multe ori cu președintele Poloniei, care venea cu o delegație de oameni de afaceri?  

Mie îmi spuneți că în România noi nu avem firme românești care să merite? Antreprenori români care să merite și să fie sprijiniți în această diplomație economică? Asta trebuie să facă un președinte, să deschidă aceste oportunități. Și da, fără falsă modestie, spun că am și experiența, și capacitatea, și cunoștințele necesare pentru a descătușa potențialul României”, a conchis Birchall.