În cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, analistul politic Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), au discutat despre candidatura lui Mircea Geoană la Președinția României.  

Mircea Geoană și-a anunțat miercuri candidatura la președinție, promițând că va aduce o „schimbare adevărată”, după ani întregi în care a ocupat poziții de top în statul român. 

Geoană și-a anunțat candidatura la Președinție: cine îl susține?

Mugur Ciuvică a vorbit despre politicienii care promit schimbări mari pentru România, aducându-l în centrul discuției pe Mircea Geoană, care și-a anunțat astăzi candidatura la alegerile prezidențiale printr-un mesaj video. Secretarul General Adjunct al NATO, a declarat, în iunie, în cadrul unui interviu televizat, că „anul 2024 va fi anul independenților”.  

„Avem tot felul de inși care au planuri pentru România. Primul pe listă e domnul Geoană, de care ați vorbit. Domnul Ciucă, care candidează la președinția României, spune că nu va schimba Constituția. Domnul Geoană schimbă toată România și are pe categorii, așa. (…)

Geoană, care e independența independenților, că spune de cinci ori într-un clip de 30 de secunde că e independent, nu-l are în spate decât pe Borţun (Dumitru Borţun – n.r.) și doi-trei soroșiști, doi-trei băsiști, cinci bizari și 10 parlamentari de la absolut toate partidele posibile, inclusiv de la UDMR.

El, cum va schimba el România de la Cotroceni? De la Cotroceni – am lucrat și eu acolo patru ani – poți să faci politică externă fără niciun fel de îngrădire, poți să faci partea asta de siguranță și de servicii și nu știu ce, dar doar cu voturile din Parlament, și poți să stai de vorbă cu toată lumea – mediator de ăsta.

În rest, pe partea economică, poți să vopsești gardul, să faci o investiție, poți să dai de mâncare la rățuște, că sunt rățuște în parc acolo, poți să schimbi apa la pești, că sunt niște pârâiașe cu niște peștișori în curte la Cotroceni. În rest, nu poți să faci absolut nimic, că nu te lasă Constituția pe care domnul Ciucă a zis că n-o schimbă!”, a spus Mugur Ciuvică la DC News TV.

Mesajul lui Mircea Geoană: „Eu nu sunt perfect”

„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună! 

Pentru mine nu există PSD-iști, liberali, USR-iști, suveraniști sau UDMR-iști, sunt aici să vă reprezint pe toți și pe toate. Voi fi președintele națiunii române, apărător al tradițiilor și credinței noastre, dar și deschis către modernitate și progres. Vremurile nu vor fi ușoare, dar împreună putem să le facem mai bune”, a spus Geoană.