În pragul alegerilor prezidențiale, Crin Antonescu a făcut, la DC News TV, o comparație între Klaus Iohannis și Traian Băsescu, subliniind „cele trei merite importante” ale actualului președinte în raport cu fostul lider de stat. 

Crin Antonescu evaluează mandatele lui Iohannis

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Ce se întâmplă?” de la DC News TV, Crin Antonescu a făcut o radiografie a scenei politice actuale, în contextul apropierii alegerilor prezidențiale. Fostul lider al PNL a discutat despre „cele trei merite importante” ale lui Klaus Iohannis, acordând mandatelor sale notele 4 și 5. 

„Domnule președinte, o întrebare foarte dificilă. Dacă puteți răspunde, poate nu sunteți pregătit: de la 1 la 10, cu cât ați cota cele două mandate prezidențiale ale domnului Klaus Iohannis, al cărui naș la președinția României sunteți?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac. 

„Nu sunt. Asemenea copii nu pot fi nășiți decât de popor. Președinții sunt copiii poporului, dragă domnule Chirieac. Eu am și contracandidat cu domnul Iohannis. L-am adus, la un moment dat, mai aproape de scena centrală, dânsul fiind deja un personaj atunci când l-am adus. De ales, l-a ales mai întâi partidul, pentru candidatură și, după aceea, poporul. 

Note… Nu agreez să dau note, nu vreau să dau niște note, pentru că nu sunt profesor. Nu-i frumos, dar, ca să nu credeți că evit, ceva în genul: 5 pentru primul, 4 pentru al doilea”, a evaluat Antonescu. 

Iohannis vs. Băsescu: cele „trei plusuri” ale actualului președinte

„Dar, prin comparație cu Băsescu?”, a intervenit moderatorul Răzvan Dumitrescu. 

„Prin comparație cu Băsescu, am spus-o deja: dacă sunt trei merite importante ale mandatului lui Iohannis, și nu-s de neglijat, repet, sunt importante. Eu nu i-am dat aceste note, am simulat aceste evaluări în raport cu Traian Băsescu, pentru că atunci erau mult mai mari, ci în raport cu așteptările post-Băsescu. 

În politica externă, Klaus Iohannis a menținut România pe direcția corectă. Și nu e deloc un lucru banal. Al doilea aspect: ceea ce am numit statul paralel sau imixtiunea revoltătoare a politicului în deciziile Justiției, a Serviciilor în Justiție și alte aspecte similare au fost categoric diminuate în acești 10 ani. 

Iar, dacă vreți o comparație cu Traian Băsescu, chiar nu puteți arăta adversari politici fugăriți cu parchetele de către Klaus Iohannis”, a subliniat fostul președinte al PNL.