În cadrul emisiunii „Ce se întâmplă?” de la DC News TV, Crin Antonescu, fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL) a vorbit despre campania candidatului Nicolae Ciucă la prezidențiale.  

Nicolae Ciucă a devenit oficial candidatul Partidului Național Liberal la funcția supremă în stat, după ce conducere liberalilor a votat în unanimitate candidatura sa.  

Intră Nicolae Ciucă în turul 2 la prezidențiale?

Fostul lider PNL, Crin Antonescu, a declarat cu umor că „nici măcar pe Ciolacu n-aș paria” pentru turul 2 al prezidențialelor, lăsând să se înțeleagă că, în această cursă, nimeni nu e pe cai mari. 

„Domnule Dumitrescu, eu nu aș paria, orice aș paria, nici măcar pe domnul Ciolacu că intră în turul 2. Este singurul despre care putem aproxima, cu un grad ridicat de probabilitate, în baza unor elemente de necontestat, că are prima șansă să intre în turul 2.  

Niciunul dintre ceilalți nu poate fi sigur că intră în turul 2 și, deci, o negociere, încă de pe acum, pentru niște voturi – mai multe, mai puține, dar, totuși, în plus și nu în minus – poate să-și aibă rostul”, a spus Crin Antonescu la DC News. 

Generalii „stârnesc respect și credibilitate”

„Cum vedeți în acest moment campania electorală a canditadului Nicolae Ciucă?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Crin Antonescu a ironizat subtil strategia din campania lui Nicolae Ciucă, spunând că PNL ar fi trebuit să mizeze pe atuurile de general ale candidatului.   

„Cum mi se pare campania, am spus. Eu aș fi construit campania pe ceea ce domnul Ciucă are ca puncte tari și am spus că nu activitatea literară sau dimensiunea scriitoricească era punctul tare, ci exact ceea ce, de la bun început, m-a făcut să spun, ceea ce mi-a fost scos pe nas de diverși moraliști, analiști, că l-am lăudat. Nu l-am lăudat. Am spus doar, atunci când a fost ales, că, dacă asta e alegerea PNL-ului, (…) foarte bine.  

Un general, un militar, are anumite caracteristici. În general, în societatea noastră cel puțin, dar nu numai, stârnesc respectul și credibilitatea. De ce nu s-a construit campania așa? Nu știu și nu e treaba mea. 

Acum, însă, văzând și punând cap la cap mai multe lucruri, cred că… nu era cazul în general, dar acum, sigur, e ceasul al doisprezecelea”, a răspuns fostul lider al PNL.  

„E târziu” pentru PNL 

„E târziu! Pe de altă parte, mă uit și acum la tot felul de discuții și nu vreau să îndrept criticile la adresa altora, dar este totuși un partid de băieți mari, conduși de un militar. Militarul, cel puțin, a zis: «Domnule, eu candidez». (…) Dacă, atunci când s-au plantat panourile pe câmpurile patriei, se făcea investiția asta într-un alt candidat, poate că lucrurile stăteau mai bine”, a conchis Antonescu.