Jurnalista Diana Tache a fost invitată la emisiunea „Miercurea Neagră”, moderată de analistul politic Bogdan Chirieac, difuzată la DC News TV. Printre subiectele abordate, s-a discutat și despre recalcularea pensiilor – un subiect care arde în continuare.  

Pensionarii, nemulțumiți de recalculare

Pensionarii din România sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor, iar marți, Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a anunțat că au fost primite 62.600 de cereri. Unii pensionari au cerut clarificări, iar alții au solicitat revizuirea sau recalcularea pensiei. 

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, moderatorul Bogdan Chirieac a remarcat că, pentru a calma tensiunile, PSD a decis să mai mărească o dată pensiile de la 1 octombrie: „Ca să-i liniștească, mai măresc o dată pensiile”. 

„Și PSD-ul «a avut grijă» de bazinul său de vot, cu pensionarii. S-au împușcat în picior, cu mâna lor (…) cu mâna doamnei Simona Bucura-Oprescu, care nu a fost capabilă două luni de zile – o fi fost în vacanță după alegerile din 9 iunie – trei luni de zile n-a fost în stare să comunice.

Eu vă spun că 2 milioane de pensionari au mari probleme acum cu PSD-ul. Și nu trebuia să fie așa, fiindcă era o reformă necesară. Și, acum, ca să-i liniștească, mai măresc o dată pensiile de la 1 octombrie”, a spus analistul politic la DC News. 

„Și dacă subordonatul tău, Simona Bucura-Oprescu, nu e în stare să comunice, și știm cu toții că nu e în stare de nimic, nu vii tu, șeful ei, să zici: «Domnule, mesajul nostru este unul corect!», cum era pe vremuri, veneau la tablă și arătau și explicau. Eu văd doar presa că mai face asta azi. Nu explică nimeni, nimeni. Repet, doamna Bucura-Oprescu nu poate, dar șefii ei unde sunt? De ce nu încearcă să rezolve această situație?”, a intervenit jurnalista Diana Tache.

„Marcel Ciolacu face și el ce poate”

Chirieac a subliniat că, deși Ciolacu încearcă să aducă liniște pensionarilor prin măsuri precum majorarea pensiilor de la 1 octombrie, problemele de comunicare ale sistemului persistă. 

„Păi, văd că încearcă. Marcel Ciolacu a ieșit, a vorbit la congres despre părinții săi, respect pentru seniori… Încearcă… cu 1 octombrie! Într-un moment de dezastru, Marcel Ciolacu face și el ce poate. Și, în spatele său, întreg sistemul nu a comunicat. Atenție, e o reformă bună, o reformă necesară”, a spus Bogdan Chirieac.