Dănuț Saboanu, președintele Asociației Culturale Române Decebal-Traian din Italia, este invitatul emisiunii „România are nevoie de tine, implică-te”, moderată de Bogdan Bolojan, difuzată pe StiriDiaspora.ro, DCNews.ro, DCNewstv.ro, dar și pe canalele de Facebook și Youtube ale publicațiilor.

Emisiunea își propune să exploreze noi modalități prin care românii din străinătate pot contribui activ în viața civică a României, dar și gradul de implicare în comunitățile românești din străinătate și efectele asupra țării de origine.

În cadrul discuției, se va analiza cât de important este votul pentru comunitatea românească din Italia și se vor dezbate motivele pentru care prezența la urne în alegerile din diaspora a fost scăzută la ultima rundă de alegeri.

Dănuț Saboanu va oferi, de asemenea, perspective asupra întrebărilor legate de reprezentativitatea românilor din diaspora în Parlamentul României și va discuta despre dorința acestora de a se implica în continuare în comunitățile din țară. În plus, emisiunea va aborda și subiectul reîntoarcerii românilor în România, un aspect important pentru viitorul țării.

Această ediție specială a emisiunii „România are nevoie de tine, implică-te” își propune să inspire și să găsească soluții concrete pentru creșterea implicării românilor din străinătate în viața publică, aducând în prim-plan vocea unei persoane care conduce aceasta organizația românească încă din 2004 și care cunoaște îndeaproape realitățile din diaspora.