Într-o intervenție la emisiunea DC Anima de la DC News TV, realizatorul Tudor-Tim Ionescu și-a exprimat dezamăgirea față de participarea redusă la marșurile pentru drepturile animalelor, subliniind că un activism autentic necesită implicare mai ales în afara spațiului virtual.

El a făcut un apel la mobilizare pentru marșul din 21 septembrie, considerând că doar un număr semnificativ de participanți poate aduce schimbări reale.

VEZI ȘI: „Nu este doar pentru vegani”: Marșul pentru drepturile animalelor, organizat pe 21 septembrie în București.

Gust amar lăsat de stăpânii de animale din România

Anul trecut, Ionescu a fost dezamăgit să constate că, în ciuda faptului că în București există o populație estimată de jumătate de milion de animale de companie, la marșul pentru protecția acestora au participat doar aproximativ 500 de oameni:

„Eu anul trecut am participat la marș și am avut un gust amar. În România avem 11 milioane de animale de companie, 4,1 milioane de câini, 4 milioane de pisici, milioane de pești, dihori, hamsteri, iepurași și așa mai departe. În București avem o populație estimată de jumătate de milion de animale de companie, dar la marș au participat poate 500 de oameni”.

Nu poți ignora 100.000 de oameni

Cu ocazia marșului planificat pentru 21 septembrie, Ionescu și-a exprimat speranța că se vor strânge 100.000 de participanți, considerând că un astfel de număr ar face imposibilă ignorarea cererilor adresate autorităților.

„1.000 de oameni sau 5.000 de oameni înseamnă nimic, cred că doar de la 10.000 putem să începem să nu fim neglijabili, dar ideal ar fi să fim 100.000,” a subliniat el.

Realizatorul emisiunii DC Anima a subliniat și contextul politic, având în vedere că marșul are loc cu doar câteva luni înainte de alegeri. „Dacă vor veni 1.000 de oameni, nu se va schimba nimic,” a avertizat Ionescu, făcând apel la responsabilitatea comunității de a se mobiliza pentru a susține drepturile animalelor într-un mod concret și vizibil.