În cadrul emisiunii „Culisele Justiției”, Laura Duță și avocatul Matei Stoenescu au vorbit despre afacerile de milioane ale fraților Tate și despre eliberarea lor, în urma unor acuzații extrem de grave aduse de DIICOT. În cadrul discuției s-a abordat și tema responsabilității părinților față de copii, în special în cazul preadolescentelor care „vor să epateze”.

Pericolul din spatele ecranului: cum ne ferim copiii de „filosofia” fraților Tate?

Într-o lume dominată de platforme sociale, ne uităm adesea la tinerele generații cu îngrijorare. Vedem fetițe care, în goana după atenție, încearcă să se conformeze unor standarde nerealiste, uneori fără să înțeleagă pe deplin consecințele, deși au abia 12-13 ani.

„Eu cred că aceste probleme trebuie să se aprofundeze un pic mai mult, pentru că, dacă ne uităm numai la social media, frații Tate reprezintă doar o mică parte a acestei probleme. Este o problemă generalizată, care nu știu neapărat dacă a fost generată sub influența fraților Tate, ci, din păcate, de bunăvoie, de către foarte multe domnișoare, majoritatea minore. De aceea am menționat și mai devreme necesitatea prevenirii din partea organelor de poliție și, mai ales, din partea părinților.

Câtă vreme sunt fetițe care au conturi pe diverse rețele sociale, unde apar machiate de la 12 ani, acea evoluție s-ar putea să nu fie una pozitivă și s-ar putea ca frații Tate să fie căutați, vorbind la modul general”, a spus avocatul Matei Stoenescu la DC News TV.

Fenomenul fetițelor minore care vor să epateze

În România, tot mai multe fetițe minore încearcă să pară mai mature, atrase de modelele pe care le văd în jur. Laura Duță avertizează asupra riscului ca aceste tinere să fie manipulate de cei care profită de vulnerabilitatea lor.

„Se întâmplă în România și acest fenomen: fetițe minore care vor să epateze, vor să arate ca de 20+ ani, se uită, iată, la cei cu bani și așa mai departe. Și, din păcate, sunt pierdute din mână de către părinți, pentru că fiecare vârstă își are rolul ei, își are frumusețea ei. (…)

Oamenii aceștia (cei precum frații Tate – n.r.) au o practică de manipulare, de a ajunge la tinerii din ziua de astăzi”, a intervenit moderatoarea emisiunii.