Într-o intervenție în emisiunea „Ce se întâmplă?” de la DC News TV, jurnalistul Mirel Curea a sugerat că scandalul de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală ar fi avut rolul de a distrage atenția publicului de la controversa legată de viitoarea carte a președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

Scandalul de la spital, pretext să acopere citatele din carte?

În discuția moderată de Răzvan Dumitrescu, Curea a adus în prim-plan detalii despre campania electorală și fondurile alocate planului „Un ostaș în slujba țării”.

Curea a menționat că are informații din surse apropiate liberalilor, care susțin că situația din jurul unei cărți semnate de Ciucă ar fi „foarte nasoală” și că există milioane de euro implicați.

„Scandalul [Sf. Pantelimon] s-a răsucit, pe când chestia cu cartea continuă. Cartea nici nu a apărut încă, stai să vezi când o să apare și o să o citim și o să murim de râs”, a adăugat invitatul lui Dumitrescu.

Dumitrescu: Liberalii au dat răspunsuri care se bat cap în cap

„Povestea cărții vine de la PNL, nu de la presă. Erau alegeri europarlamentare comasate cu localele. Începuseră să apară afișele (n.r., Un ostaș în slujba țării), iar oamenii s-au întrebat ce legătură au una cu alta. În campania electorală nu aveai voie cu afișele astea, iar cei de la PNL, întrebați fiind, au spus «Nu, este de fapt o carte». Au dat-o cu cartea.

După ce au trecut alegerile au spus că nu mai e vorba despre carte, este vorba despre președintele partidului. Păi când este cu carte, când este cu președintele? De aici a plecat, de la ei, de la răspunsurile lor care se bat cap în cap, apoi tot ei se miră de ce au scandalul în curte”, a explicat jurnalistul Dumitrescu.

Dumitrescu a adăugat că aproximativ 4 milioane de euro din fondurile legale alocate partidelor de la buget ar fi fost implicați în acest caz. Curea a comentat că și dacă s-ar găsi nereguli cu utilizarea acestor bani, cei implicați nu vor suferi consecințe, deoarece „suntem setați pe liniște,” cu referire la situația geopolitică și nevoia de stabilitate la granița cu Ucraina.

Liniștea de care depinde România

Dumitrescu: Știi unde este liniște și disciplină deplină?

Curea: În România.

Dumitrescu: Nu, la cimitir.

Curea: A, da, corect. La cimitir și în România.

Dumitrescu: Acolo sunt aliniați, corect, liniște și disciplină. Asta ne dorim?

Curea: Nu că ne dorim, dar trebuie să fie liniște în România că așa vrea Aliatul.