În cadrul emisiunii „Ce se întâmplă” de la DC News TV, jurnaliștii Răzvan Dumitrescu și Mirel Curea au discutat despre dificultățile întâmpinate în atragerea atenției publicului asupra problemelor din sistemul medical, în contextul în care românii nu se uită la TV decât când este arestat vreun medic.

Sistemul medical nu este de interes pentru telespectatori

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu, moderator al emisiunii, a adus în discuție un aspect frustrant al profesiei sale: interesul scăzut al publicului pentru subiectele legate de sistemul medical, în ciuda faptului că sunt abordate subiecte de mare interes.

„Uneori trebuie să dăm din casa noastră de jurnaliști acum, avem experiență. M-am uitat și singurul moment când oamenii se uită către sistemul medical – că dacă vorbești pe timp de pace și le arăți ce se întâmplă, le arăți că legea X aduce mai puțini bani – este atunci când văd arestări. Cele mai slabe subiecte ca audiență sunt cele cu sistemul medical, deși pui mâna pe ce-i mai dureros acolo”.

Mirel Curea: Ce înjurături ne-am luat că i-am trimis pe oameni la doctor

Mirel Curea, coleg de breaslă cu Dumitrescu, a adăugat că oamenii tind să schimbe canalul pentru a urmări conținuturi mai ușoare, afirmând ironic: „Așa este, altfel dau pe alt canal să o vadă pe una în fundul gol”.

El a continuat discutând despre dificultățile întâmpinate în timpul pandemiei, când jurnaliștii încercau să îndrume oamenii să meargă la doctor în loc să ignore simptomele de Covid-19.

„Păi ce înjurături ne-am luat în pandemie pentru că-i trimiteam pe oameni la doctor,” a spus Curea, amintind de criticile primite de la public pentru că nu-și asumau o anumită poziție în ceea ce privea pandemia din 2020.

Românii nu au crezut suficient în medici în pandemie

Dumitrescu a completat, explicând că mulți pacienți așteptau până în ultima clipă să meargă la medic, când intervențiile medicale deveneau deja inutile.

În discuție a fost menționat și un medic de familie care nu ar fi pierdut niciun pacient în timpul pandemiei datorită devotamentului său:

„Știu un medic de familie căruia nu i-a sucombat niciun pacient cu Covid-19. Erau oameni paralizați care nu puteau să vină la cabinet… se ducea ea la ei. Femeia aceasta este un erou și nu-i dau numele ca să nu intre într-un malaxor din ăsta… să o toace”.