Tudor Tim Ionescu vă aşteaptă la o nouă ediţie a emisiunii DC Anima.
Duminică, 1 septembrie 2024, de la ora 13:00, Tudor Tim Ionescu şi invitata sa, Iulia Marin, vor discuta despre marşul pentru drepturile animalelor care va fi organizat pe 21 septembrie. 

Cele 10 lucruri care vor fi cerute la Marşul pentru Drepturile Animalelor 




“La marș, vom cere Guvernului mai multe lucruri și vom include toate animalele în cerințele noastre. Totodată, am lansat o scrisoare deschisă cu cele mai urgente 10 cerințe pentru animale în țara noastră:

1. Interzicerea cuștilor și îmbunătățirea condițiilor din fermele industriale – Asigurarea condițiilor care permit animalelor să își exprime comportamentele naturale.

2. Limitarea transportului de animale vii la 8 ore – Interzicerea exportului de animale vii către țări terțe.

3. Recensământul animalelor de companie din România – O bază de date pentru toate animalele de companie.

4. Înlocuirea eutanasierii cu sterilizarea în masă a câinilor – Reducerea suferinței câinilor.

5. Interzicerea vânătorii sportive – Pentru toate animalele sălbatice.

6. Interzicerea producției și comercializării blănurilor naturale – Oprirea suferinței animalelor crescute pentru blană.

7. Introducerea în programa școlară a unei ore de protecția mediului, protecția animalelor și nutriție.

8. Interzicerea deținerii de animale pe o perioadă de cel puțin 10 ani pentru persoanele condamnate pentru cruzime asupra animalelor.

9. Obligativitatea sterilizării și microcipării pisicilor – Implementarea programelor de tipul „Prinde, Sterilizează, Eliberează” pentru reducerea populației de pisici fără stăpân.

10. Interzicerea grădinilor zoologice – Transformarea celor existente în sanctuare și centre de educație pentru copii. Introducerea în țară a speciilor care nu sunt native României să fie interzisă”, transmit organizatorii.

Emisiunea va fi transmisă pe DC News şi DC News TV, pe Facebook şi Youtube, duminică, 1 septembrie, de la ora 13:00. 

Rămâneţi alături de noi!