Astrologul Daniela Simulescu a discutat într-o nouă apariție la DC News TV despre influența lui Marte în Rac, un tranzit care, în mod obișnuit, are loc la fiecare doi ani, deoarece Marte se rotește în jurul Soarelui în doi ani pământeni. 

Anul acesta, tranzitul lui Marte în Rac va avea repercusiuni pe termen lung, conform previziunilor astrologului. De asemenea, Marte va retrograda în Rac între 6 ianuarie și 24 februarie 2025.  

Marte în Rac, din 4 septembrie: „Vom fi precum o oală sub presiune”

În astrologie, fiecare planetă și fiecare semn zodiacal poartă o energie unică. Marte reprezintă acțiunea și agresivitatea, iar Racul, semn de apă, este legat de stabilitate și protecție. Cum se îmbină aceste energii? Iată ce spune astrologul Daniela Simulescu: 

„Cine este Marte? Planeta care reprezintă războiul, lupta, forța, acțiunea, agresivitatea, energia, competiția, pasiunea… Cine este arhetipul Racului? Dacă ne aducem aminte de natură, este cel dintre Gemeni și Leu. E momentul în care sămânța a prins rădăcini și începe să crească. Are nevoie de stabilitate, de armonie, de liniște, de resurse foarte multe… Semn de apă! (…) 

Pentru noi, muritorii de rând, Marte în Rac aduce o perioadă în care o să fierbem… mult! O să fim precum o oală sub presiune. Iar asta pentru că Marte vrea luptă, vrea acțiune, vrea furie și agresivitate! Energia Racului ce vrea? Liniște: să fie bine cu familia, să mâncăm, să dormim, să fie pace, să fie liniște.

Iar când Marte ajunge într-un semn ca Racul, el nu poate să se manifeste în modul său prielnic, ci strânge, strânge, strânge frustrări și se enervează. Și la cel mai mic factor declanșator, face ditamai scandalul. Reacționează, face din țânțar armăsar”.  

Zodiile cele mai afectate de acestă energie

Unele zodii vor resimți energia acestui tranzit mai puternic decât altele, fiind direct influențate de dinamica creată de Marte în Rac. 

„Zodiile cele mai afectate sunt Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Se vor simți presate să treacă la treabă și dacă nu vor reuși să își gestioneze furia, vor crea adevărate furtuni, mai ales în sânul familiei. Să nu uităm că Marte va fi și retrograd în Rac, începând cu 6 ianuarie 2025”, a punctat astrologul.