ȘtiriDiaspora organizează a treia ediție a dezbaterii “Tradiții românești în diaspora”, din cadrul proiectului “TRADIȚII ROMÂNEȘTI ÎN DIASPORA”, în data de 20 august 2024, în sistem hibrid, începând cu ora 13:00 (ora locală a României). Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și ȘtiriDiaspora, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora.

Dezbaterea, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, redactor-șef adjunct ȘtiriDiaspora.ro, își propune să abordeze teme precum rolul educației în promovarea și conservarea tradițiilor românești în diaspora, integrarea elementelor de cultură și tradiții românești în curriculumul școlilor din diaspora sau rolul familiei și al comunității în sprijinirea unui echilibru sănătos între identitatea românească și cea locală.

Totodată, vom vorbi despre implicarea autorităților în crearea de programe educaționale care să includă elemente de cultură și tradiții românești, dar și despre programele guvernamentale și inițiative educaționale privind promovarea și conservarea tradițiilor românești în diaspora.

Începând cu luna iunie 2024, Știridiaspora.ro inițiază o serie de dezbateri pe tema tradițiilor românești în diaspora, parte integrată a proiectului „Tradiții românești în diaspora”, proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Prima ediție a dezbaterii arată o perspectivă generală asupra tradițiilor și obiceiurilor românești în diaspora și asupra modului în care acestea sunt păstrate. În următoarele dezbateri vom trata punctual aspectele care pun în relief originalitatea tradițiilor, obiceiurilor și sărbătorilor românești, privite ca element identitar fundamental.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Nu uitați să apăsați butonul “Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!