Elena Oancea, invitată în emisiunea Mi-Th Influencer de la DC News TV, a discutat despre puterea curativă a plantelor, în special a lavandei, când vine vorba despre tratarea acneei.

Oancea a povestit cum bunica ei credea că oamenii, născuți în același mediu cu plantele, recunosc și acceptă ADN-ul acestora, fapt ilustrat de reacțiile pozitive ale corpului la mirosurile naturale.

Lavanda poate distruge mai bine bacterii precum stafilococul auriu în comparație cu antibioticele

Referitor la acnee, Oancea a menționat că cercetările sale au demonstrat că lavanda poate distruge bacterii rezistente, precum stafilococul auriu.

„Am făcut o serie de publicații internaționale pe linie de chimie, dar și cercetări pe microbiologie. Chiar ne-am dovedit nouă, dar și naturii, că o plantă poate să fie atât de puternică încât să distrugă și cea mai rezistentă bacterie, stafilococul auriu”, a explicat ea. Pe diagrame, s-a putut observa cum plantele au avut un efect antibacterian mai puternic decât opt antibiotice cu care au fost comparate, a completat Oancea.

Aromatograma confirmă rezultatele

Moderatoarea emisiunii, Thea Haimovitz, a clarificat pentru telespectatori că analiza efectuată de Oancea este similară cu o antibiogramă, dar utilizând plante – proces numit aromatogramă. Oancea a colaborat cu alte laboratoare și a realizat publicații pe diverse plante, inclusiv lavanda, demonstrând puterea lor antibiotică, mai spune ea în emisiune.

Haimovitz a remarcat că aceste studii pe aromatogramă sunt adesea considerate practici de „vraci” sau asemănate cu „puterea bunicii”, însă Oancea susține că a demonstrat științific eficacitatea lavandei împotriva stafilococului auriu.

Plantă obișnuită care poate fi cheia luptei cu acneea

„Ai venit practic cu o plantă românească magică care a demonstrat că este eficientă împotriva stafilococului auriu? Deci în loc să faci cu o antibiogramă cu antibiotic, care trebuie în doză mărită în fiecare an, vii cu o plantă de pe lângă Constanța care îți arată că un stafilococ auriu poate ceda în fața ei?”, a întrebat Haimovitz.

Oancea a răspuns că da, subliniind importanța colaborării cu universități și profesori pentru a dovedi aceste proprietăți. Ea a adăugat că pasiunea pentru natură a fost susținută și de familia sa, inclusiv de fiica ei, care a contribuit la cercetări prin doctoratul său. „Pasiunea și iubirea pentru natură și pentru a dovedi a venit și din partea familiei, din partea fetei mele. Ea a făcut doctoratul și firma noastră a colaborat cu profesori universitari pentru studii, iar concluzia a fost că nu te pui cu natura”, a spus Oancea.