Fotografia cu Mircea Geoană și Marcel Ciolacu în care cei doi lideri politici apar la aceeași masă, alături de Victor Ponta, a generat speculații privind relațiile și discuțiile dintre aceștia, în contextul alegerilor prezidențiale de la final de an.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu și sociologul Mirel Palada au comentat subiectul în cadrul emisiunii Ce se întâmplă de la DC News TV.

Nu erau Geoană și Ciolacu la cuțite?

„Face vâlvă poza de la ziua lui Marius Tucă de la el din restaurant în care se văd la aceeași masă Mircea Geoană și Marcel Ciolacu. S-au înțepat direct și indirect în declarații până acum, din ceea ce reieșeau două personaje la cuțite.

Mai era și Victor Ponta la acea masă și, sigur, mai sunt și alți invitați. Ponta mi-a spus că l-ar sfătui pe Ciolacu să nu se bage la prezidențiale, să stea premier că acolo contează mai mult”, a transmis Dumitrescu în emisiunea pe care o moderează.

Palada, analiza imaginii

Sociologul Mirel Palada a subliniat importanța acestei întâlniri și a fotografiei în cauză:

„Această poză are semnificație. Simplul fapt că cei doi, Geoană și Ciolacu, au acceptat să se așeze la masă arată nu neapărat o conivență între ei, ci faptul că sunt de acord să poarte niște discuții.

Este foarte probabil ca la această întâlnire să nu se fi discutat doar calitatea vinului și a mâncării, ci și alte subiecte care sunt inevitabil politice. Simplul fapt că a fost scăpată această fotografie ne arată că este un interes în a se băga bățul prin gard și a se pune laolaltă aceste personaje.”

Reacția premierului Marcel Ciolacu

„Împreună cu domnul Geoană, cu domnul Victor Ponta şi cu alți invitați – cu mama domnului Tucă, deci a fost foarte multă lume invitată, nu exagerat de multă – am participat la ziua unui jurnalist celebru în România.

(…) Normal, când se strâng mai mult de doi români, vorbesc despre fotbal şi despre politică. În seara aceea am vorbit şi despre înot, dar nu am intrat în negocieri politice”, a transmis premierul Marcel Ciolacu într-o conferință de după apariția subiectului în presă.