În emisiunea sa zilnică de la DC News TV, astrologul Daniela Simulescu a vorbit despre influențele astrologice actuale, cu un accent special pe Mercur care se pregătește să iasă din Leu și să intre în gradul anaretic.

Simulescu a subliniat pericolele și capcanele acestei perioade, oferind sfaturi pentru cei afectați de aceste tranzite.

Efectele gradului anaretic al lui Mercur

„M-am uitat pe configurația ultimelor zile și văd că Mercur se pregătește să iasă din Leu. De fiecare dată când o planetă ajunge la ultimul grad, cel anaretic, este foarte periculos. Nu știi cum să le interpretezi, iar când planeta ajunge în gradul anaretic o poate lua pe arătură foarte simplu. Nu-ți dai seama efectiv ce se întâmplă acolo”, a explicat Daniela Simulescu.

Ea a subliniat că această perioadă este marcată de potențiale greșeli și confuzii, mai ales datorită conjuncției dintre Mercur și Neptun din Pești:

„Deși Mercur va intra în gradul 29 în Leu, nu este de ajuns, face și o conjuncție cu Neptun din Pești. Așa că atunci când simțim că vrem să declarăm cu toată puterea ceva, când vrem să ne luptăm, când vrem să intrăm într-o competiție, să avem în vedere că putem greși extraordinar de mult. E adevărat că Mercur intră în Fecioară pe urmă și ne ajută să ne corectăm greșelile, dar momentul în sine contează. Este vorba aceea că intenția contează. Ei bine, astăzi nu contează.”

Pentru Capricorn sau cei cu ascendentul în Capricorn

Simulescu a avertizat nativii Capricorn să fie prudenți cu finanțele:

„Stați departe de împrumuturi. Dacă aveți nevoie de bani și vă trebuie neapărat și cineva vi-i oferă astăzi, nu luați mai mult. Dacă aveți nevoie de 3 lei, nu luați 4 lei. Stați departe de a vă lăsa impresionați din punct de vedere financiar și nu intrați cu bocancii în viețile celorlalți.”

Pentru Vărsător sau cei cu ascendentul în Vărsător

Pentru Vărsători, Simulescu a subliniat importanța comunicării prudente:

„Mercur se apropie de ieșirea din Casa a VII-a unde se va și întoarce din păcate când va fi retrograd. Ce trebuie să aveți în vedere este că vorbele costă. O replică spusă când nu vă simțiți bine s-ar putea să provoace anumite dezastre din punct de vedere relațional, să vă certați cu familia, cu partenerul, cu apropiații doar pentru că ați simțit nevoia să-i criticați sau să-i apostrofați. Stați cuminți astăzi.”