În emisiunea „Miercurea Neagră” de la DC News TV, Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au discutat despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a se întoarce în România și de a petrece timp la Marea Neagră în loc să participe la o recepție a șefilor de stat și de guvern în Washington, în timpul Summit-ului NATO.

Chirieac a comentat cu mult umor acest gest, alături de Ciuvică, considerându-l un exemplu de patriotism pentru toți românii.

Nu s-a dus la Monaco, s-a dus la Neptun

Bogdan Chirieac a început discuția cu o observație despre decizia președintelui Klaus Iohannis:

„Am văzut că s-a dat pe flightradar24.com că avionul cu piscină a lui Klaus Iohannis a plecat de la Washington, când nu s-a mai dus la recepția șefilor de stat, și s-a oprit la Constanța. Președintele s-a dus la Neptun, ce părere aveți? Mie mi se pare un superb gest de patriotism pe care îl aplaud.

Omul nu s-a dus să bage la ghiozdan rață cu sos de portocale sau icre negre cu șefii de stat, șefii de guvern de acolo. Omul a zis «Eu mă duc la Marea Neagră, la marea mea» și a aterizat la baza militară Mihail Kogălniceanu cu avionul cu piscină. De acolo s-a dus la vila de la Neptun. Dacă nici ăsta nu e patriotism… Nu s-a dus la Monaco, nu s-a dus în Mykonos.”

Nici Miami nu era departe

Mugur Ciuvică a completat cu umor: „Nu s-a dus în Miami care era la doi pași acolo.”

Chirieac a continuat discuția cu o apreciere ironică la adresa lui Ciuvică: „Da, frumos vorbiți. Astăzi este în formă domnul Ciuvică! Nu știu ce este cu dânsul, dar a nimerit-o în plin.”

În contextul în care Chirieac a recunoscut public că l-a ales pe Klaus Iohannis în detrimentul lui Victor Ponta în 2014, Ciuvică a replicat la fel de ironic: „Astfel de președinți ne-ați oferit cu votul dvs.”

„Vă mulțumesc foarte mult, uite că-mi faceți și un compliment. Mi-a dat și o lacrimă, nu te laudă des domnul Ciuvică!”, a mai adăugat Chirieac pe un ton sarcastic.