Din această emisiune veți afla informații despre poetul albaiulian Marcel Vișa.
Marcel Vișa s-a născut în orașul Abrud, în 19.12.1983. A urmat cursurile Colegiului H.C.C. din localitate. În prezent, locuiește în Alba Iulia, unde lucrează în cadrul armatei. A publicat poezie în revistele: „România literară”, „Familia”, „Steaua”, „Discobolul”, „Hyperion” etc. În 2017 a debutat cu volumul de poeme intitulat „dumnelike”, la Editura Cartea Românească.

A obținut premiul Maratonului de poezie organizat, în 2017, de către Uniunea Scriitorilor din România, la Casa de Creație de la Neptun. În noiembrie 2017 a participat, la recomandarea președintelui Uniunii Scriitorilor din România, dl. Nicolae Manolescu și la invitația Institutului Cultural Român, la Târgul Internațional de Carte „TUYAP” de la Istanbul, unde a avut o lectură din poemele sale în fața publicului prezent. La începutul anului 2018 a fost nominalizat pe lista scurtă a Premiul Eminescu „Opus Primum”. Pe 15 ianuarie 2018, la Botoșani, în cadrul Galei Premiilor Eminescu, i-a fost decernat premiul Editurii Cartea Românească pentru debut în poezie.

A fost nominalizat la premiile U.S.R. pe anul 2018, secțiunea debut. A obținut premiul pentru debut al Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. Mai 2018- a obținut trofeul concursului „Omul Anului”, inițiat de Statul Major al Forțelor Terestre, la Secțiunea Presă, film şi literatură. În luna mai 2019 a înființat cenaclul online „Jurnal poetic”, în cadrul căruia tot mai mulți tineri își expun creațiile. În 25 iunie 2019 a citit la Cluj, în cadrul cenaclului UBB, la invitația poetului Ion Mureșan.

În mod obișnuit, De Ce Citim se transmite în premieră în fiecare sâmbătă de la ora 17, dar există și ediții speciale, difuzate în alte zile ale săptămânii. Se poate accesa:

Site: https://www.dcnews.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/
https://www.youtube.com/@dcnewsromania