Într-o intervenție la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac a analizat efectele retragerii lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă asupra Partidului Democrat și a șanselor de succes ale Kamalei Harris împotriva lui Donald Trump.

Joe Biden, din nou susținut de partid după ce a renunțat la candidatură

Bogdan Chirieac a remarcat faptul că retragerea lui Joe Biden a atras din nou adepți în cadrul Partidului Democrat: „După anunțul retragerii sale, Joe Biden are din nou adepți în Partidul Democrat. Partidul îl abandonase complet când insista să rămână în cursa pentru Casa Albă. Acest lucru nu înseamnă că Donald Trump are șansele afectate pentru un al doilea mandat la Casa Albă, să fie foarte clar lucrul acesta.”

Kamala Harris, șanse mici în fața lui Donald Trump. Pe cine reprezintă

Analistul a discutat și despre profilul politic al Kamalei Harris: „Kamala Harris este departe de a fi un om politic de forță. Este un specialist, procuror general pe Coasta de Vest în California, și are două avantaje majore: este femeie și parte a unei minorități rasiale. Dacă vreți, reprezintă creuzetul american de culturii, etnii, de altfel singurul de succes din lume. Mama ei este indiancă, tatăl ei este afro-american din Jamaica, este căsătorită cu un evreu. Reprezintă visul american. Se speră că Hillary Clinton + Barack Obama vor reuși să-l învingă pe Donald Trump care face parte din categoria WASP (Protestanți albi anglo-saxoni).”

Situația actuală în Partidul Democrat

Chirieac a comentat asupra stării actuale a Partidului Democrat și șanselor Kamalei Harris: „Nu cred că mai este o bătălie acum în Partidul Democrat. În afară de faptul că Barack Obama nu și-a precizat încă poziția, astăzi când vorbim Kamala Harris are suficienți delegați la Convenția Democrată din 21 august pentru a fi nominalizată candidat la președinție. Dar, atenție, Kamala Harris este departe de a fi un politician de forță. Ca vicepreședinte a fost foarte puțin prezentă. Față de un adversar redutabil cum este Donald Trump, șansele nu sunt de partea Kamalei Harris în acest moment. Însă, cum este și la noi, campania este cea care are ultimul cuvânt.”