Analistul Bogdan Chirieac a reacționat după ce europarlamentara Diana Șoșoacă a fost evacuată cu forța din plenul Parlamentului European, după ce și-a pus botniță, a urlat și a fluturat un sac negru de plastic.

Cele două concluzii importante

„Cred că sunt două aspecte de subliniat. În primul rând, jumătatea de milion de români care au votat-o pe Diana Șoșoacă să meargă în Parlamentul European cred că sunt în extaz acum, sunt foarte bucuroși de ce a făcut. N-am nicio îndoială și poate li se mai alătură și alții.

În al doilea rând, poate că Parlamentul României o să adopte exact același regulament care este în Parlamentul European. Atunci nu o să mai avem derapaje în Parlamentul României, este foarte simplu de făcut lucrul acesta”, a explicat analistul politic la Antena 3 CNN.

Va fi realeasă Ursula von der Leyen în funcția executivă a Uniunii Europene?

„În legătură cu Ursula von der Leyen sunt de părere că va fi totuși votată. Este o chestiune de negociere politică. Acolo, marile familii europene de partide negociază. Sunt convins că S&D, care i-a cerut explicații în scris, dorește să obțină mai mult pentru parlamentarii săi. Apoi era alături de PPE și Renew, înțeleg că s-a discutat și cu Verzii, dar și cu Conservatorii și Reformiștii Europeni, de unde fac parte Georgia Meloni și AUR.

Eu cred că lucrurile sunt prea așezate, fiindcă interesele sunt mari. Nu cred că renunță Germania la funcția de premier al Europei fără să fie o acuzație directă, gravă în legătură cu Ursula von der Leyen. Curtea Europeană a spus că a lipsit transparența, dar totdeauna este loc de mai multă transparență să știți”, a adăugat Bogdan Chirieac.