Psihologii Ramona A. Dumitru și Radu Leca au discutat la Ultrapsihologie, emisiune difuzată sâmbăta la DC News TV, despre temerile adolescenților după divorț.

Separarea părinților nu este deloc ușoară pentru copii, iar nu puține sunt cazurile când după divorț mama și tatăl își găsesc un alt partener. Astfel, vacanțele devin și mai complicate, ajungându-se la situații dificile.

Cum arată o vacanță în patru: mama, tatăl și partenerul fiecăruia

„Vacanțele pot fi realizate de ambii părinți biologici deodată, după divorț, atât timp cât vin și ceilalți parteneri”, a spus Radu Leca.

„Îți dai seama ce armonie și înțelegere? Eu zic că este un caz rar”, a replicat realizatoarea emisiunii, Ramona A. Dumitru.

Cele două posibilități improbabile

„Așa este. Și-atunci avem patru oameni care stau la masă și e tăcere absolută. Sau poate stau la mese diferite să vorbească. Am o poveste haioasă tare interesantă. Cei patru au plecat în vacanță. Când s-au întors erau recombinați. Partenerii denumiți părinți vitregi erau împreună, iar partenerii denumiți părinți biologici erau din nou împreună.

Mai am și o altă poveste interesantă. După ce au fost în vacanță în patru, părinții biologici au devenit amanți. Deci este foarte periculoasă vacanța în patru. Deși sunt cazuri rare, se întâmplă”, a transmis Leca.

„Este rar. Cel mai des la noi se întâmplă ca copilul să plece o vacanță cu mama, o vacanță cu tata. Acum depinde dacă există și partenerul sau nu există în ecuație”, a conchis Dumitru.