Fostul pilot de raliuri Titi Aur a participat la emisiunea DC Conducem moderată de jurnalistul Florin Răvdan la DC News TV. Cei doi au dezbătut subiectul intrării în legalitate a imaginilor surprinse de camerele de bord sau camerelor de luat vederi neomologate când vine vorba de sancționarea abaterilor de la lege.

Teribiliștii vor avea o reținere când vine vorba de lucruri grave

„Marele avantaj va fi că cei care își asumau astfel de riscuri vor avea o reținere, cel puțin în cazurile grave precum șicanările, trecutul la calea ferată. Vor avea o rezervă, iar rezerva constă tocmai în povestea asta: «Dacă mă filmează unul care nu prea e ocupat și are timp să se ducă la poliție cu filmările?»”, a transmis expertul în conducere defensivă.

Și asiguratorii ar trebui să aibă acces la aceste imagini. Propunerea lui Titi Aur

„Sunt și oameni ocupați care nu au timp și spun că au treabă. Dacă ai interesul și dacă ești cu ochii pe din astea, dacă ești pornit pe asta, o vei face. Așadar, există și această sperietoare. Eu propun extinderea mult mai mult către asiguratori. De ce? Pentru că asiguratorii sunt în stare să aibă detectivi foarte buni, mai ales când vorbim de sume mari. Aceștia află când se declară falsă o anumită pagubă.

Eu aș extinde zona de detectivi ai asiguratorilor către procesarea informațiilor despre cei care fac abateri în trafic astfel încât să diferențieze mult între cei buni și cei răi. Cei răi să plătească foarte mult și cei buni să plătească mai puțin. De ce să ia suma medie de la toți, când cei răi se bucură că dă și fraierul bun pentru abaterile sale?”, a adăugat Titi Aur.