Marian Ardelean este stabilit în Marea Britanie și a participat la emisiunea „Departe de România” de la DC News TV, moderată de Gabriel Nuță-Stoica. Românul a povestit o întâmplare care i-a schimbat modul de gândire și care l-a făcut să gândească diferit față de cum a fost învățat în țară.

Burger gratuit, dar mic

„O să spun o poveste care m-a marcat foarte mult. Pe atunci fumam și am ieșit în spațiul special amenajat. A fost ziua companiei la care lucram și s-au dat burgeri gratuiți pentru toți angajații. Erau niște burgeri simpli: o chiftea, niște ceapă friptă și o felie de brânză. Atunci, românul de mine a zis: «Ăsta e burger?».

M-am gândit de ce nu au avut bani de ceva mai bun. Atunci un englez a zis că e un burger foarte bun. Mi-a zis: «Noi nu trebuie să ne plângem, că altfel nu ne mai dau deloc». Atunci am realizat că noi, românii, și pentru o chestie gratuită trebuie să comentăm”, a explicat Ardelean.

„De atunci, încerc să nu mă mai plâng”

„De atunci, încerc să nu mă mai plâng. Am realizat că tot timpul m-am plâns că nu am bani, că nu am timp, că n-am făcut de mâncare și așa mai departe. De atunci mi-am spus că nu mă mai plâng și că încep să caut soluții pentru a rezolva problema”, a adăugat românul.