Marian Ardelean este stabilit de opt ani în Barnsley, Marea Britanie. Acesta a participat la emisiunea „Departe de România” moderată de Gabriel Nuță-Stoica la DC News TV, unde a vorbit despre bucătăria românească și cum privesc englezii preparatele noastre.

Sarmalele, peste toate mâncărurile englezești

„Sunt români care vând la târgurile englezești mâncare românească. Englezii ne apreciază mâncarea. Mi s-a spus «Mai veniți la târguri? Mâncarea noastră nu prea are gust». Era vorba despre sarmale”, a transmis Ardelean.

„Mâncarea noastră este foarte bună. Am un proiect nou, în engleză, și vreau să promovez cultura noastră englezilor. Se numește «Quite peckish», se traduce prin «Puțin flămând». Voi face podcasturi și vloguri în engleză în care o să-i duc prietenii mei englezi la restaurante românești”, a transmis el la DC News TV.

Cum ajung românii să devină antreprenori odată ajunși în UK

„Ești de părere că dorul de țară îi face pe români să treacă la nivelul următor și să-și facă un business acolo? Că vorbim despre mici, gogoși sau papanași, orice ar vinde ei acolo. Vorbim doar de dorul de țară sau de societatea în care trăiesc?”, a mai întrebat gazda emisiunii.

„Nu știu să spun exact, dar suntem foarte mulți care suntem dornici să mâncăm și altceva. Aici e foarte popular să comanzi mâncare acasă. Am văzut că și în România a ajuns la fel. Pot să spun că aici sunt multe takeaway-uri românești aproape, este și o shaormerie românească aici în Barnsley care a început să domine celelalte restaurante. Au vânzări foarte mari.

Mai este și o terasă, nu foarte departe de mine, unde este deschis nonstop, fie iarnă, fie vară. Poți să mănânci mici, shaorma, grătar, sarmale, ciorbă”, a conchis Ardelean.