Titi Aur, expert auto renumit, a exprimat recent în cadrul emisiunii „DC Conducem” de pe DC News TV, moderată de Florin Răvdan, confuzia și frustrarea provocate de noile reglementări privind drug testele.

Noile reglementări auto aduc confuzie

„Dacă tușesc și iau un Nurofen, mă mai duc sau nu mai duc cu mașina până acasă? Fiindcă până când ajung acasă sau până ajung la Academia Titi Aur s-ar putea să fie filtru de poliție”, a spus Titi Aur, subliniind cât de ambiguă și dificilă a devenit situația pentru șoferi.

Refuzul testului pe stradă și modelul german

Până în prezent, șoferii aveau o metodă clară de a gestiona situațiile în care erau opriți pentru drug test.

„Până acum ceream analize, refuzam testul în stradă și ceream analize”, a explicat Titi Aur. Totuși, el a subliniat că ar trebui să ne inspirăm din modelele europene, care sunt mai eficiente și mai clare.

„Să știți că am avut o discuție la un moment dat legat de ce model ar trebui să urmăm sau ce ar trebui să facem. Am spus că orice model am lua ar fi mai bun decât la noi”, a adăugat expertul.

Necesitatea unei abordări integrate

Titi Aur a argumentat că, pentru a avea un sistem eficient, trebuie să adoptăm în totalitate modelele europene, nu doar parțial.

„Dacă luăm modelul german sau pe cel din Franța, Suedia, de oriunde, hai să îl luăm cu totul. Luăm drugtestul, dar nu luăm și normativele de la ei?”, a întrebat el. Fără o adoptare completă a acestor modele, se creează situații absurde și nedrepte pentru șoferi.

„Ajungem la aberație din asta de la nimic. A bătut vântul cu nu știu ce polen de la o floare și mi-ai zis că m-am drogat, ceea ce nu e în regulă. Și să mai îmi iei și permisul obligatoriu…”, a concluzionat Titi Aur.