Președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), Mugur Ciuvică, a vorbit la Miercurea Neagră de la DC News TV despre scenariul revenirii la guvernare a USR. În opinia sa, nu există orice altă formulă de Executiv în acest moment în România, în baza scorurilor de la alegerile din 9 iunie.

Sondajele din ultima vreme, niște aberații

„Și dacă ar vrea cineva altceva în afară de această coaliție, nu se poate pe rezultatele de la alegerile de acum o lună, nu pe sondajele care sunt absolut demente în ultima vreme. Nu ai alternativă la guvernare față de coaliția asta. În rest, se bat câmpii, sunt aberații. O să fie alegeri și o să iasă probabil scorurile de acum o lună”, a transmis Mugur Ciuvică.

„Au apărut informații că, din toamnă, PNL vrea cu USR la guvernare”, a intervenit Bogdan Chirieac.

PNL + USR + UDMR = 35%

„Ce să facă cu USR? PNL cu USR o să fie împreună pe un 30%, ce să facă cu 30%? O să candideze separat. 30% spun că sunt eu bine dispus”, a răspuns Ciuvică.

„Nu au avut nici 30% la locale, iar la parlamentare nu o să ia atât de mult. O să ia PSD cam 30%, PNL cam 20%, USR sunt între 5-10%. AUR și Șoșoacă o să ia împreună în jur de 20% și la prezidențiale, și la parlamentare. O să ia UDMR 5% și o să mai fie voturi ale celor care nu intră în Parlament.

Ce guvern să faci cu 20% de la PNL, cu 10% la USR și cu 5% la UDMR? Faci pe sub masă? Terminați cu prostiile”, a adăugat președintele GIP.