Expertul în conducere defensivă Titi Aur a lăudat acțiunile polițiștilor rutieri dispuse în vederea educării copiilor, adăugând că Ministerul Educației este marele absent în această ecuație.

Invitat la DC Conducem, o emisiunea marca DC News TV moderată de Florin Răvdan, Titi Aur s-a declarat nemulțumit de lipsa de inițiativă a Ministerului Educației în ceea ce privește siguranța rutieră a copiilor.

Ministerul ar trebui să fie cel care mulțumește

„Am urmărit emisiunea de la DC News TV a Laurei Duță cu Claudiu Costea. El este unul din ofițerii noștri de la Poliția Rutieră care se ocupă de educație și face niște lucruri minunate. A zis la un moment dat că mulțumește Ministerului Educației pentru condițiile organizării unui eveniment pentru copii – greșit total.

Ministerul Educației ar trebui să mulțumească că sunt unii care fac asta. Ministerul Educației ar trebui să facă astfel de programe de educație rutieră pentru toți copiii. Faptul că se face în București acest concurs, faptul că Poliția Rutieră face punctual în multe locuri lucruri foarte bune este insuficient. Nu polițiștii trebuie să mulțumească Ministerului pentru ajutor, ci exact invers ar trebui să fie”, a transmis Aur.

Toți copii trebuie să participe la cursuri de siguranță rutieră

„Nu mi se pare normal ca cineva din statul român să înțeleagă atât de bine tema și să facă un mini oraș prin care copii să înțeleagă educația rutieră, în timp ce Ministerul Educației este de neatins. Nu-i interesează, spun să facă Poliția Rutieră. La astfel de acțiuni ajung maxim câteva procente dintre copiii din România. Cu ceilalți ce facem? Eu înțeleg «Lasă-i să moară».

Din punctul de vedere al Poliției Rutiere este foarte în regulă că fac aceste acțiuni, dar la nivelul întregii României este foarte puțin. Toți copiii ar trebui să treacă prin astfel de programe de pregătire, iar șoferii ar trebui să facă cel puțin 50% cursuri de conducere defensivă ca să poți vedea rezultatele în trafic”, a conchis expertul auto.