ȘtiriDiaspora organizează prima ediție a dezbaterii “Tradiții românești în diaspora”, în data de 28 iunie 2024, începând cu ora 13:00 (ora locală a României). Evenimentul, desfășurat în sistem hibrid, va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și ȘtiriDiaspora, dar și pe paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora.

Dezbaterea va fi moderată de Gabriel Nuță-Stoica, redactor-șef adjunct ȘtiriDiaspora, iar Flaviu Predescu, scriitor și realizator emisiuni DC News și ȘtiriDiaspora, va avea cuvântul de deschidere. Dezbaterea își propune să abordeze teme precum importanța tradițiilor românești în cele mai mari comunități de români din diaspora, rolul educației și al familiei în transmiterea tradițiilor dar și principalele dificultăți în menținerea tradițiilor într-un mediu cultural diferit.

Totodată, în cadrul dezbaterii, invitații vor încerca să răspundă la următoarele întrebări:

Cum pot comunitățile românești să inoveze și să adapteze tradițiile pentru a le face relevante în contextul actual?

Ce rol joacă evenimentele culturale și educația în promovarea tradițiilor românești în diaspora?

Cum pot colabora comunitățile românești din diaspora cu autoritățile locale pentru a susține tradițiile?

Cum pot colabora autoritățile românești cu instituțiile internaționale și cu alte state pentru a promova cultura și tradițiile românești în diaspora?

Începând cu luna iunie 2024, Știridiaspora.ro inițiază o serie de dezbateri pe tema tradițiilor românești în diaspora, parte integrată a proiectului „Tradiții românești în diaspora”, proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Prima ediție a dezbaterii arată o perspectivă generală asupra tradițiilor și obiceiurilor românești în diaspora și asupra modului în care acestea sunt păstrate. În următoarele dezbateri vom trata punctual aspectele care pun în relief originalitatea tradițiilor, obiceiurilor și sărbătorilor românești, privite ca element identitar fundamental.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului știridiaspora.ro și să ne urmăriți pe canalele de social media. Nu uitați să apăsați butonul “Like” și să distribuiți mai departe.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!