Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat la Antena 3 CNN că jocul președintelui Klaus Iohannis pentru un job la nivel înalt îi micșorează serios șansele președintelui PNL, Nicolae Ciucă, pentru cea mai înaltă funcție în stat.

De ce este complicat calculul cu un Comisariat European

Jurnalista Berta Popescu a menționat că numele lui Klaus Iohannis nu mai apare pe nicio listă pentru funcții importante la nivel internațional.

„Este foarte adevărat. Funcția de Comisar European ar însemna ca Klaus Iohannis să-i ia locul Adinei Vălean. După două mandate de președinție, e un mare semn de întrebare pentru funcția de Comisar European. Această funcție este dreptul României în Uniunea Europeană și nominalizarea se face de premierul în funcție, adică de Marcel Ciolacu”, a explicat Chirieac.

S-a pierdut legătura cu Pământul

„S-a greșit fiindcă se pare că a pierdut legătura cu Pământul. Dumnealui a crezut că simpla sa anunțare că va candida la funcția de secretar general al NATO va îndoi Alianța. După cum s-a văzut, nu discutase cu nimeni. Spuneam noi că nu se aruncă cu capul înainte… nu. A crezut efectiv că este atât de meritoriu.

Vă spun și eu că vreau să fiu secretar general al ONU, anunț la televiziune că vreau să ocup această funcție, apoi mă mir că 200 de state membre habar n-au avut de lucrul acesta. Problema mea și a noastră este că eu nu cred că prinde vreo funcție. Dacă ar prinde, n-ar mai insista să mute alegerile prezidențiale. S-au mutat în septembrie tocmai pentru domnia sa. Astfel, PNL este pus într-o situație dezastruoasă și mănâncă pur și simplu șansele lui Nicolae Ciucă, câte erau acolo”, a conchis analistul.