Aurel Meiroșu, Business Development Manager la CertSIGN, a discutat în cadrul unui interviu moderat de Tudor Curtifan pe DC News TV despre importanța semnăturii electronice calificate și procesele implicate în digitalizare.

Semnătura electronică calificată: o soluție clară și concretă

Aurel Meiroșu și-a exprimat încrederea în eficiența semnăturii electronice calificate, subliniind rolul esențial al Ordonanței Guvernului 140.

„Am crezut foarte mult că semnătura electronică calificată, dublată de acest OG 140, care este extraordinar de clar, de simplu și de concret din punct de vedere al responsabilizării utilizării” a declarat el.

Meiroșu a explicat că această reglementare oferă un cadru precis și responsabil pentru utilizarea semnăturii electronice, anticipând astfel o creștere semnificativă a activității în acest domeniu.

Înțelegerea proceselor: cheia digitalizării eficiente

„Deci nu poți să faci digitalizare. În general, că toată lumea vorbește despre digitalizare. La digitalizare nu avem o definiție concretă, și atunci, ca să poți să devii mai eficient, să folosești tehnologia corect și ce ți se potrivește, trebuie să înțelegi procese,” a explicat Meiroșu.

El a subliniat că pentru a utiliza tehnologia în mod eficient, este esențial să se înțeleagă și să se optimizeze procesele existente.

Responsabilități și colaborări în industrie

Fiind cel mai mare furnizor din piață, CertSIGN își asumă responsabilități majore în adoptarea și implementarea noilor tehnologii și reglementări.

„Noi fiind și cel mai mare furnizor din piață, avem și responsabilități, nu doar trebuie să așteptăm să mai apară o reglementare, să mai apară un trend setter care să înceapă să adopte” a declarat Meiroșu.

El a evidențiat că această etapă implică multă muncă și colaborare intensă cu piața și industria pentru a asigura implementarea corectă și eficientă a digitalizării.

Colaborarea cu partenerii de la început

Un aspect pozitiv al procesului de digitalizare a fost disponibilitatea partenerilor de a colabora de la început.

„Și aici a apărut chestia interesantă, că am avut și cu cine să discutăm de la început” a explicat Meiroșu.

Aceasta a facilitat implementarea soluțiilor digitale și a contribuit la succesul inițiativelor de digitalizare.