Primarul General al Capitalei, reconfirmat fără echivoc de bucureșteni la alegerile din 9 iunie, a participat la emisiunea Ce se întâmplă moderată de Răzvan Dumitrescu la DC News TV.

Edilul a discutat despre starea șinelor de tramvai din București și despre planul pe care îl are pentru a aduce infrastructura mijlocului de transport la standardele noilor vehicule cumpărate în mandatul precedent.

Tramvaie noi, șine vechi

„Apropo de șinele de tramvai, la noi contrastează flagrant niște tramvaie noi cu niște șine pe care în fiecare seară când vin de la serviciu le sudează cineva exact în același loc. La ce bun să ai tramvaie noi dacă șinele sunt vechi?”, a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Exact asta a fost și întrebarea mea. În momentul în care am venit la primărie în 2020 aveam un proiect pentru un kilometru de șină de tramvai pe care l-am și făcut cu întârziere, pe șoseaua Geniului.

Am zis că nu se poate, trebuie să le facem pe toate odată. Am făcut achiziția publică, am semnat contractele și suntem încă în perioada aceea de șase luni de proiectare conform contractului. Urmează cele 12 luni de execuție pe toți cei 50 km care au rămas. Deci nu vor mai rămâne șine de tramvai nemodernizate”, a lămurit Nicușor Dan.

Lucrări simultane pe marile bulevarde ale orașului

„Deci se încep lucrările odată ce se finalizează procedura aceasta?”, a întrebat Dumitrescu.

„Da, într-o lună, două simultan. Pe Barbu Văcărescu a fost un caz fericit. Toate celelalte au proiectare plus execuție. Acolo proiectarea a fost făcută de STB deja, de aceea sunt mai avansați. Sunt cam la 50% în momentul ăsta, deci cam în 6 luni o să avem linia de tramvai modernizată”, a adăugat Dan.

Cât despre modul în care se va lucra, Primarul General spune că deși va fi un „mic deranj”, lucrările se vor face simultan și în cel mai scurt termen posibil:

„Sunt multe toate aceste zone. O să fie un mic deranj când lucrările vor fi simultane, dar este nevoie să le facem și o să le facem”.