Analistul politic Bogdan Chirieac a discutat despre stabilitatea coaliției de guvernare a României, privită drept mare avantaj în relațiile internaționale.

Astfel, dacă ar fi ca parteneriatul dintre PSD și PNL să se rupă dintr-un motiv sau altul, țara noastră și-ar pierde „trecerile cu vederea” în legătură cu deficitul bugetar și alte teme la zi.

S-a sucit Klaus Iohannis în legătură cu prezidențialele?

„Când au comasat alegerile locale cu alegerile europarlamentare și au venit cu listă comună la europarlamentare au stabilit clar că pe 15 și 29 septembrie vom avea alegeri prezidențiale și pe 9 decembrie vom avea alegeri parlamentare.

Acum fiindcă nu are loc de funcție, Klaus Iohannis a zis «De ce să fie doi președinți deodată? Rămân eu până în decembrie și atunci facem alegeri». Nu este bine”, a transmis Bogdan Chirieac în emisiunea Mihaelei Bîrzilă de la Antena 3 CNN.

Dacă e stabilitate, totul este bine. Ce se întâmplă dacă se pierde

„În momentul acesta înțeleg că trebuia să fie ședință de guvern și nu a mai fost, ceea ce în treacă fie spus nu e bine. România a vândut stabilitate politică, pe care a avut-o în mod real, și pe plan intern, coaliția câștigând alegerile de o manieră fără echivoc, dar și pe plan extern.

Tot ce face România este bine, dacă vă uitați: oricât ar fi deficitul bugetar, oricâte ar fi problemele, România este bine. Dar dacă stabilitatea nu va mai exista, atunci chiar vor fi probleme mari și pe plan intern, și pe plan extern”, a conchis analistul politic.