Luptătorul Yani Zaharia, multiplu campion mondial la Kempo, a fost invitat în cadrul interviurilor DC Sport și DC News, unde a transmis un mesaj puternic de susținere și unitate pentru fotbaliștii români.

În dialog cu Florin Răvdan, Zaharia a subliniat importanța solidarității și a sprijinului necondiționat pentru echipa națională, cât și pentru oricare altă echipă sportivă românească ce iese în față să ne reprezinte.

Unitate sub drapelul României

 „Nu contează galeria, nu contează tribuna, nu contează din ce cartier, din ce brigadă faci parte, atunci când este sus drapelul României.

Și atunci când luptăm sub trei culori – albastru, galben și roșu, trebuie să se unească toată lumea și să fim noi împotriva adversarului, nu noi în împotriva noastră”, a explicat Zaharia, făcând apel la solidaritate în rândul suporterilor cât și al jucătorilor români.

Mesaj de susținere pentru fotbaliști

Zaharia a subliniat că, în momentele de competiție internațională, toți românii ar trebui să fie uniți și să susțină echipa națională.

„Atunci când este un Campionat Mondial, un Campionat European, trebuie să jucăm ca o echipă, ca unul singur. Atât galeria, susținătorii de acasă, cât și echipa din teren.

Despre asta e vorba și în sportul nostru. Trebuie să ne susținem propria țară, nu să ne dăm în cap unul altuia”, a spus campionul.

Experiența sportului Kempo

„Este exact ca în sportul pe care îl practic. Multă lume ar zice despre Kempo că este un sport individual.

De fapt, este o echipă foarte mare și suntem toți alături unul de altul. Așa trebuie să fie toată lumea, atât pentru fotbal cât și pentru toate sporturile”, a afirmat Zaharia, oferind un exemplu din propria experiență.

Fie că este vorba de fotbal, Kempo sau alte sporturi, campionul mondial subliniază importanța sprijinului reciproc și a coeziunii sub drapelul național, în momentele de competiție internațională.