În cadrul emisiunii Diaspora în Direct difuzată pe DC News TV, Erich Mocanu a discutat despre preferințele electorale ale românilor din diverse țări europene în cadrul recentelor alegeri.

Voturile românilor din Olanda și Republica Moldova

Erich Mocanu a subliniat că în Olanda, partidul REPER a obținut 33% din voturi. Pe de altă parte, alianța PSD-PNL a primit un sprijin masiv din partea românilor din Republica Moldova, unde au fost înregistrate 55.000 de voturi, aproape jumătate dintre acestea fiind pentru PSD-PNL:

“Singurii care au votat alianța PSD-PNL masiv au fost în Republica Moldova. În Republica Moldova avem 55.000 de voturi și aproape jumătate dintre voturi s-au dus către alianța PSD-PNL.”

Sprijinul pentru REPER și Cioloș

Mocanu a explicat că partidul REPER, asociat cu Dacian Cioloș, a rămas popular în rândul unor români din diaspora, mai ales printre cei care susțineau guvernul tehnocrat format după căderea guvernului Ponta în 2016:

“Mulți au mai rămas acolo, la REPER, la Cioloș. I-am cunoscut și aici și în Austria și în Germania.”

Cu toate acestea, el a menționat că, deși există încă mulți susținători ai lui Cioloș, aceștia nu au reușit să obțină un loc în Parlamentul European în aceste alegeri.

Perspective asupra rezultatelor electorale

În încheiere, Mocanu a exprimat satisfacția sa față de rezultatele recente, considerând că este bine că partidul lui Cioloș nu a reușit să intre în Parlamentul European:

“Nu au mai reușit să meargă în Parlamentul European și eu zic că este bine așa”, a conchis el.