Brîndușa Gheorghiu este instructor și arbitru chinologic și a participat la emisiunea DC Anima de la DC News TV, moderată de Tudor-Tim Ionescu.

Cunoscând profund importanța pedigriului unui câine, Gheorghiu a insistat că dorința de a avea o anumită rasă de cățel doar pentru modul în care arată este un lucru periculos. Aceasta a explicat și factorii complecși care contribuie la modul în care se comportă un câine la maturitate.

Rasa pe care nu o recomanzi decât unui expert

„Dacă eu de exemplu vreau un ciobănesc german malinois cum ai tu (n.r., Tudor-Tim Ionescu), rasă pe care nici eu, nici tu nu o recomandăm din respect pentru rasă, nu pentru că este o problemă, ci pentru că este o rasă senzațională și nici eu nu-i fac față. Una este să lucrez cu el, alta este să conviețuiesc cu el. Am doi acasă, de aceea știu ce vorbesc.

Mai este și cazul dogului german. Dacă-mi place dogul german, nu trebuie să mă gândesc că e doar imagine, îmi place doar cum arată. Ca în cazul omului cu care eu încerc să-mi găsesc un drum în viață, dogul german are un bagaj genetic. Dacă nu mă asigur că bagajul genetic este sănătos, nu mă pot bucura de câinele meu la maturitate”, a explicat Brîndușa Gheorghiu la DC News TV.

Cum a ajuns Dakota așa cum este azi

„Lumea, de exemplu, solicită dog german ca Dakota. Le-am spus că se poate în anumite condiții. În primul rând să alegeți un câine ca Dakota, să aveți părinții pe care i-a avut Dakota, să aveți crescătorul pe care l-a avut Dakota, să fiți ca mine și să găsiți acea nevoie continuă să fii mai bun, mai frumos, mai complex ca om datorită câinelui tău, învățând de la el.

Eu zic de multe ori că pentru noi, în lumea chinologică, câinele reprezintă salvarea umanității noastre. Prin câine ne aducem aminte sau învățăm cum să iubim. Mă uit în jurul meu și văd că oamenii nu mai vor, deși pot, să învețe să iubească”, a adăugat ea.