Analistul politic Bogdan Chirieac a reiterat modul dezastruos în care s-a desfășurat procesul electoral în data de 9 iunie.

Alegerile din 9 iunie intră în istoria post-decembristă

„Trebuie să spunem că au fost probabil printre cele mai prost organizate alegeri de după Revoluție. Nu este permis să nu aflăm încă rezultatele oficiale. Astăzi este joi, alegerile au avut loc duminică. Este nepermis.

Nu mai vorbesc de faptul că legea nu a prevăzut ca președinții secțiilor de votare – care de multe ori sunt profesori, sunt oameni de peste 60 de ani, deci oameni foarte serioși care nu mai sunt într-o stare de sănătate fizică comparabilă cu un militar din forțele speciale – să stea 40 de ore nedormiți. Atunci ne mirăm că au fost greșeli pe procesele verbale de la finalul alegerilor?

Așadar lucrul acesta arată că legea electorală trebuie modificată și trebuie să ținem seama de mult mai mulți factori. Au mărit timpul de votare din birou, de la 7 la 22, fără să mai țină seama că era vorba de 5 buletine de vot pe care trebuia să le completeze fiecare cetățean. O dezamăgire modul în care s-au desfășurat aceste alegeri”, a explicat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN, într-o intervenție telefonică de joi dimineața.

Șoșoacă, din nou la Ambasada Rusiei

În altă ordine de idei, Diana Șoșoacă a mers din nou la Ambasada Federației Rusiei în România, iar Chirieac a comentat scurt vizita pe care mulți ar denumi-o drept incident:

„Opțiunea politică a Dianei Șoșoacă este publică, nu și-a ascuns-o niciodată. A mai fost la Ambasada Rusiei, asta-i democrația. Mulți alți români, multe alte personalități se tem de Federația Rusă”.

„Cât despre SOS România, așteptăm rezultatele finale. Care sunt ele… o să vedem”, a conchis analistul.