În cadrul emisiunii DC Conducem de pe DC News TV, gazda Florin Răvdan și expertul auto Titi Aur au discutat despre un videoclip controversat care prezintă un șofer implicat într-un incident rutier bizar.

Discuția a subliniat problemele majore legate de siguranța rutieră și importanța pregătirii adecvate pentru obținerea permisului de conducere.

Incident rutier absurd

„Aici pare un filmuleț desprins dintr-o comedie. Nici n-am înțeles exact ce a vrut să facă șoferul acestui Tico și nici cum a apreciat, mașina nu-i una mare”, a explicat Florin Răvdan, gazda emisiunii, referindu-se la comportamentul bizar al șoferului din imagini.

Expertul auto Titi Aur a adus în discuție problema pregătirii corespunzătoare pentru șoferii începători și importanța poligonului în acest proces:

„Știți care e problema? Probabilitatea să aibă permis de conducere este foarte mare. Nu știu dacă are sau n-are permis, așa arată că nu prea are, dar revin cu o întrebare retorică: are sens sau n-are sens poligonul la școala de șoferi?”

Analiza comportamentului șoferului

„Pentru că vin domnii care reprezintă școlile de șoferi și zic «lăsați-ne, nu avem, sunt scumpe, nu trebuie, noi ne descurcăm fără, noi facem șoferi. Ce, dumneata ai făcut vreodată vreun șofer?»

Eu n-am făcut șoferi, într-adevăr, dar când vezi o astfel de manevră, presupunând că nu e o persoană fără permis, că n-am de unde să știu, e mai grav dacă are permis decât dacă n-are permis”, a continuat expertul auto.

Gravitatea situației

Concluzionând, Titi Aur a subliniat gravitatea situației dacă șoferul ar deține totuși un permis:

„Pentru că dacă persoana de la volanul Tico-ului nu are permis de conducere, cel puțin e unul scăpat de sub control, că e tânăr, că e bătrân, că și-a luat mașina și a plecat, e sancționabil și face parte, să zic, dintr-o normalitate socială.

Adică unul fără permis pleacă cu mașina, nu știe s-o conducă, dar își asumă să meargă pe stradă. Dar mie mi se pare mai grav dacă are permis, că dacă are permis și conduce așa, mult spus «conduce», atunci mi se pare foarte grav”, a conchis el.