Alin Bucur, un investitor în turismul de pe litoralul românesc, a fost invitat la DC News TV, în cadrul unui interviu moderat de Val Vâlcu, unde a discutat despre ambițiile și proiectele sale menite să transforme experiența turiștilor care-i calcă pragul.

Inspirat de facilitățile de top din străinătate, Bucur și-a propus să aducă aceleași standarde în țara noastră.

Inspirația din străinătate

„Mereu ieșind peste hotare și văzând fel și fel de dotări, piscine, tot felul de zone în care poți să te simți bine, și noi neavând așa, am zis «Dar de ce la noi nu se poate?»”, a declarat Alin Bucur.

El a subliniat necesitatea de a aduce facilități moderne și atractive pe litoralul românesc, similar cu cele întâlnite în alte țări.

„Trebuie să se poată și la noi”, a adăugat el, evidențiind dorința sa de a transforma litoralul într-o destinație preferată de turiști.

Proiectul piscinelor semi-îngropate

Inspirat de un certificat de urbanism care permite construirea piscinelor semi-îngropate, Bucur a început să dezvolte o idee rar folosită la noi.

„Am identificat că se pot face piscine semi-îngropate. Când m-am gândit la piscine semi-îngropate, nu m-am gândit la ce suprafață, cât de îngropat, etc. Am început să dezvolt o idee în capul meu să fac o piscină mare, frumoasă”, a explicat el.

Revitalizarea litoralului românesc

Alin Bucur a evidențiat declinul consumului turistic pe litoralul românesc în ultimii ani, cu tot mai mulți români alegând destinații precum Grecia, Bulgaria, Turcia sau Dubai.

„Lumea nu mai vine la mare la noi. Dacă urmărim ultimii ani, lumea nu mai consumă litoralul românesc.

Mi s-a implementat în cap ideea aceasta de a face o piscină unică, un proiect nou și unic în Europa, pot să spun, chiar și mai departe de atât”, a declarat el.

Din nefericire, proiectul lui Alin Bucur este blocat, motiv pentru care a decis să atace pe toate căile legale decizia care nu-i permite să-și construiască viziunea, deși spune că respectă toate prevederile legale.