Profesorul Mircea Coșea a fost invitat în platourile DC News TV, în cadrul emisiunii „Totul despre Bani” moderată de Mihai Ciobanu, unde și-a exprimat opiniile cu privire la actuala administrație a Capitalei și la primarii sectoarelor din București. Coșea a avut o serie de comentarii critice, dar și aprecieri pentru anumite inițiative locale.

Lipsa de așteptări de la Primarul General

Profesorul Mircea Coșea nu și-a ascuns dezamăgirea față de actualul primar general al Capitalei.

„Eu nu am nicio așteptare, din păcate, de la primarul general, niciuna. N-a făcut mare lucru și nici nu o să facă. Pentru că are o viziune care este departe de ceea ce ar trebui”, a declarat Coșea.

El a criticat ideea primarului de a organiza referendumuri pentru alocarea bugetară, considerând că deciziile ar trebui să fie luate prin programe bine definite și nu prin consultarea locuitorilor în astfel de chestiuni tehnice.

Surpriza coturilor pentru Clotilde Armand

Coșea s-a declarat surprins de scorul mare obținut de Clotilde Armand la Sectorul 1, în ciuda percepțiilor negative din timpul campaniei electorale.

„Mă miră foarte mult scorul foarte mare pe care l-a luat doamna Clotilde Armand la Sectorul 1. Toată lumea spunea că e jale și prăpăd în Sectorul 1, dar văd că a fost foarte bine votată”.

Dorința unui primar cu viziune occidentală

Profesorul și-a exprimat dorința ca Bucureștiul să fie condus de un primar cu o viziune occidentală, care să înțeleagă conceptele moderne de administrație și să aibă relații internaționale solide.

„Aș fi fost foarte bucuros să câștige Capitala un primar cu o viziune occidentală, care să știe ce-i ăla city manager, care să știe ce înseamnă să vorbești englezește curent cu parteneri străini”, a explicat Coșea.

El a menționat că Burduja ar fi fost o astfel de alegere, deși nu a reușit să câștige în această rundă electorală.

Apreciere pentru Sectoarele 6 și 4

În ceea ce privește Sectorul 6, Coșea a avut cuvinte de laudă pentru actualul primar, pe care îl consideră responsabil pentru transformările pozitive din sector.

„O mare mulțumire este faptul că la Sectorul 6 s-a menținut în funcție acest primar tânăr care a schimbat sectorul. Eu stau aici de peste 40 de ani și știu ce înseamnă, cât s-a schimbat, cât s-a modernizat, ce facilități avem”, a transmis el.

În Sectorul 4, de exemplu, profesorul a remarcat atât modernizările importante cât și investițiile ineficiente:
„Am văzut și niște bani aruncați pe geam cu o construcție din fier, care nu seamănă cu nimic, care a costat milioane și care puteau să fie date pentru altceva”, a conchis el.