Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat o presupusă implicare a Ambasadei Statelor Unite de la București în scandalul presupuselor fraude comise în cadrul votului pentru Primăria Sectorului 1.

Chirieac: Să vină o confirmare oficială mai întâi

„S-a deschis Ambasada Statelor Unite ale Americii în miez de noapte pentru Clotilde Armand? Să nu fie o dezinformare menită să compromită activitatea Ambasadei americane la București. Mi se pare foarte ciudat, fiindcă dacă se ducea la Ambasada Franței avea un sens. Dar la Ambasada americană să meargă Clotilde Armand și să plângă acolo ore întregi, în miez de noapte, cum că a pierdut alegerile?

Bine, dânsa nu pierde alegeri, dânsa este fraudată, știți că scandaluri au fost și în 2016, și în 2020, și acum în 2024. În 2020, dovezile privind frauda nu au fost duse la bun sfârșit de Parchet care a oprit ancheta, după cum bine ne-aducem aminte.

Chestiunea asta cu mersul la Ambasadă chiar trebuie verificată și confirmată de un comunicat oficial, fiindcă această instituție are un rol foarte important în România și este bine că este așa. SUA sunt partenerul nostru strategic, avem foarte multe legături în domeniul militar și de securitate, or implicarea aceasta mi se pare destul de puțin credibilă”, a transmis Chirieac într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus de miercuri dimineață.

Plângere pe numele președintelui AEP, Toni Greblă

„De ce se ajunge în acest punct? E disperare. Plângerea nu înseamnă nimic. Când a venit la primărie a făcut plângere penală și portarului de la ușa primăriei care îi deschidea ușa lui Daniel Tudorache. Cred că nici DNA nu a luat în seamă toate plângerile acelea penale. Acesta este felul dânsei de a fi.

Avem de-a face și cu putreziciunea statului român. Alegerile au fost prost organizate”, a adăugat analistul politic.