Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat după scandalul cu secțiile din voatre de la Sectorul 1.

Ce s-a întâmplat cu voturile la Sectorul 1?

Procesul de validare a voturilor din Sectorul 1 a fost suspendat până marți dimineață, după ce persoanele implicate au așteptat peste 30 de ore pentru a preda sacii cu voturi.

Avocata Alice Drăghici și fostul primar Dan Tudorache au exprimat nemulțumirea față de situația creată. Clotilde Armand a depus plângeri penale împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector.

Autoritatea Electorală Permanentă, prin președintele Toni Greblă, a emis o circulară către birourile electorale pentru a asigura continuitatea procesului electoral.

Oamenii au fost nevoiți să aștepte în caniculă, iar unii dintre ei au avut nevoie de intervenția serviciilor de urgență din cauza oboselii și căldurii excesive.

Chirieac: Democrația din România suferă

„Ambulanțele au fost chemate pentru democrația din România care suferă mult atunci când apare doamna Clotilde Armand. Ați uitat alegerile din 2016, unde doamna Clotilde Armand a pierdut și atunci și a avut acuzații de fraudă. Deci unde apare la un rând de alegeri imediat apare și acuzația de fraudă”, a transmis Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

Lipsă de empatie pentru președinții secțiilor de votare

„Ce este până la urmă atât de greu? Pentru numele lui Dumnezeu, în toată țara s-au putut număra voturile și s-a terminat votarea și în vârf de munte și cu asta basta. În București, în Capitala Capitalei, nu sunt primiți oamenii cu sacii de voturi. Eu înțeleg că statul român este putred, fiindcă este problema statului că nu a putut să organizeze cum trebuie alegerile. Din stat face parte și Clotilde Armand, primar în funcție la Sectorul 1.

Dar cu toată presa pe cap, atunci când vine vorba de domnia sa, apare și suspiciunea de fraudă, asta este. Nimeni nu poate să facă nimic pentru oamenii aceștia, președinții de secții de votare?

Trimite jandarmii să păzească sacii, trimite statisticieni să ajute la înregistrarea electronică a buletinelor de vot, fă ceva, trimite o mașină cu apă și sendvișuri pentru oamenii care n-au dormit 40 de ore. Cu ce au greșit oamenii ăștia că au fost în secții?”, a adăugat Chirieac.

Statul ar fi trebuit să acționeze

„E adevărat că PSD și PNL au avut o victorie zdrobitoare în alegeri, dar există Guvern, există premier, există președinte al Senatului. Fă ceva pentru oamenii aceștia. Dacă tot s-a votat, fă ceva astfel încât celor din Sectorul 1 să nu li se fure voturile”, a conchis analistul politic.