Analistul politic Bogdan Chirieac s-a declarat de multe ori, mai în glumă, mai în serios, marele fan al partidului Uniunea Salvați România, însă eșecul usturător din multe localități și de la europarlamentare al alianței care includea formațiunea politică a arătat un lucru interesant.

Fritz se pregătește să candideze la președinție

„În USR a fost Noaptea cuțitelor lungi. Dominic Fritz se pregătește să fie candidatul la președinție al partidului în acest moment. Cred că Elena Lasconi se va întoarce foarte puternic în acest moment, după ce a câștigat cu 69-70% la Câmpulung Muscel.

Faptul că USR a pus în vârful listei de la europarlamentare două persoane asupra cărora planează mari suspiciuni de corupție – Dan Barna și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății – a avut un impact devastator asupra partidului. Dintr-un partid anti-sistem a devenit ultra-pro-sistem, iar alegătorii USR nu au putut suporta această schimbare”, a spus analistul politic într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN.

Nimeni nu se aștepta la un astfel de dezastru

„Îndrăznesc să spun că Nicușor Dan a câștigat fiindcă este Nicușor Dan, nu fiindcă este USR-ist. La fel cu votul în consiliul general, nefiind câștigat de USR, ci tot de Nicușor Dan. Scorul USR este sensibil mai mult decât scorul privat obținut de Dan.

Drulă a făcut ceea ce trebuia în acest moment, nici nu se putea să rămână. Să privim sondajele de opinie din timpul campaniei așa cum erau: instrumente electorale. Nimeni nu se aștepta la acest dezastru al USR”, a mai spus Chirieac, adăugând în glumă: „În afară de Mugur Ciuvică care a avut surse direct de la Klaus Iohannis”.