Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, a detaliat soluțiile pe care le propune pentru a ameliora traficul din București, în cadrul emisiunii DC Votez, moderată de analistul politic Bogdan Chirieac pe DC News TV.

„Traficul este una dintre principalele probleme ale Bucureștiului” a transmis Burduja, explicând că soluțiile trebuie aplicate pe termen scurt, mediu și lung.

Soluții pe termen scurt

Burduja a subliniat necesitatea implementării unor măsuri imediate, accesibile și eficiente:• Semafoare inteligente: „Bucureștiul are din 2012, la nivelul a 150 de intersecții, dar trebuie să o extindă”.

• Interzicerea virajului la stânga pe marile bulevarde: „El blochează de multe ori traficul la orele de vârf. Te duci până la prima intersecție și te întorci. Așa-i în orice mare oraș și degrevezi foarte mult traficul”.
• Sensuri unice și sensuri giratorii în intersecțiile aglomerate: aceste măsuri sunt menite să fluidizeze traficul și să reducă blocajele.

Soluții pe termen mediu și lung

Burduja a menționat necesitatea unor proiecte de infrastructură mai complexe:

• Pasaje subterane: „În momentul în care duci traficul în subteran, permiți să redai orașul oamenilor prin zone pietonale civilizate, aerisite, cafenele, spații de birouri, locuințe într-un spațiu civilizat”.
• Piste pentru biciclete și benzi dedicate pentru transportul public: prin crearea de spații dedicate, se va încuraja utilizarea mijloacelor de transport alternative și se va reduce congestia traficului.

Proiect prioritar

Burduja a identificat un proiect specific pe care îl consideră esențial: „Pasajul la Statuia Leu, e de fapt continuare a Pasajului Basarab prin subteran, dincolo de Iuliu Maniu, pe lângă Palatul Cotroceni și ieșire direct în Progresul”, a expus el