Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a reacționat la glumele din spațiul public privind redenumirea formațiunii politice în „Unitatea Militară PNL”.

Invitat la DC Votez, emisiune moderată de Bogdan Chirieac la DC News TV, politicanul spune că nu a făcut militărie cu colegii de partid, însă pe alocuri s-a acționat protocolar privind unele schimbări la filialele locale.

Ciucă își laudă colegii de partid pentru campania aceasta

„Când am preluat mandatul la Partidul Național Liberal cineva a spus că este «U.M. PNL»”, a transmis Nicolae Ciucă la DC News TV.

„Bine ar fi, că vorbim de un partid de dezbateri, de colocvii, de seminare”, a remarcat Bogdan Chirieac.

„Este un partid de oameni puternici, oameni inteligenți. E cam scăpat din mână să zicem așa, dar dacă spuneți că s-a comportat bine la alegerile astea… Dvs. ca militar i-ați aranjat puțin pe plutoane, batalioane, companii?”, a mai întrebat jurnalistul.

„S-au comportat exemplar. Nu a fost nevoie, fiindcă avem organizarea de partid și am demonstrat că PNL nu este unitate militară”, a replicat președintele PNL.

„Dar un «Drepți! Culcați!» ați mai făcut cu vreun președinte de organizații?”, a mai chestionat Chirieac.

Au apus vremurile cu «Drepți! Culcați!»

Nicolae Ciucă a răspuns cu zâmbetul pe buze: „Nu am mai făcut de mult cu nimeni. S-au mai făcut anumite corecturi inclusiv la nivel de filiale, am venit cu lideri noi”.

„Dar arest în garnizoană cum aveți dvs. militarii nu ați dat nimănui? La noi se spunea «la bulău», pe când am făcut armata. Nu te ținea mult, 3-6 ore. Ne lua și șireturile de la bocanci și era un pat pe țambal, adică doar o placă de lemn”, și-a amintit Chirieac.

„Nu mai este de mult, s-a scos de mult arestul din măsurile disciplinare. Nu mai există această măsură. Ca atare, nu este vorba de așa ceva. Avem oameni cât se poate de decenți, avem o experiență pe care putem să o folosim în cel mai civilizat mod posibil”, a conchis președintele PNL.