Ionuț Pucheanu, candidat PSD la Primăria Galați, a discutat la emisiunea DC Votez de pe DC News TV despre provocările și planurile legate de dezvoltarea economică a orașului, subliniind importanța deblocării fondurilor de modernizare pentru susținerea proiectelor locale.

Fondul de modernizare

„Pot să vă spun că de la ora 10:00 am avut o altă întâlnire la Universitate, de data aceasta cu niște oficiali de la București. Am adus în discuție și această problemă și sper ca imediat după alegeri, într-o săptămână sau două, să avem promisiunea deblocării sumelor necesare ca ajutor de stat. Ne-am împotmolit în fondul de modernizare.

Surprinzător sau nu, din acest fond de 18 miliarde de euro, putem să cumpărăm capacități de stocare a energiei, adică baterii, dar nu avem posibilitatea producerii lor. Asta înseamnă că banii care ar fi putut rămâne în România pleacă în afara țării, cel mai probabil în China, care este cel mai mare producător de baterii”, a explicat Pucheanu.

Proiecte și investiții locale

Pucheanu a evidențiat importanța menținerii profiturilor în țară și necesitatea de a avea capacități locale de producție pentru a reinvesti fondurile în economia românească.

„Noi ne dorim să ținem profitul în țară, să-l reinvestim și sper din tot sufletul ca în două săptămâni de acum încolo să avem undă verde și acest investitor să se apuce de treabă. Cele 60 de hectare sunt rezervate pentru acest proiect în zona liberă Galați.

Din păcate, am început să-i refuzăm ușor-ușor, tocmai pentru că avem un parteneriat cu acest investitor. Nici eu nu știu cât putem să-l mai ținem fierbinte, să stea în continuare extrem de focusat pe acest proiect de la Galați”, a adăugat el.