Prof. univ. dr. Vasile Dîncu a vorbit despre viziunea comună economică europeană și despre cum, în viitor, singura șansă a Uniunii Europene de a rămâne în topul civilizației este unificarea financiară a statelor membre.

Ce lipsește acum Europei

„Noi trebuie să ne integrăm în ceea ce numim spiritul euro-atlantist. O uniune între Statele Unite și Europa este forța cea mai importantă a lumii, după părerea mea. Europa este un model de civilizație, este și un model economic, dar nu știu dacă crearea unui stat federal european, care s-ar putea să devină cândva o realitate, ar crea o forță în plus față de ceea ce avem acum. Și acum funcționează destul de bine Uniunea Vamală Europeană și toate aceste mecanisme europene – mai puțin politica externă și politica de apărare”, a transmis candidatul la europarlamentare.

Proiect în viitorul Parlament European: Politică economică comună

„Politica economică comună a început să fie un proiect pe care îl vedem deja tot mai mult în ceea ce vine în Comisia de afaceri europene a Senatului pe care o conduc eu de exemplu. Săptămânile acestea am discutat două documente de strategie de integrare economică, fără de care nu avem o forță să fim în tabelul mondial, fiecare cu câte o bucată.

Tot mai des se discute asta, Parlamentul European cu siguranță va fi pionier în chestiunea asta. Va trebui ca PE și Parlamentele țărilor din UE să structureze această politică economică viitoare a unei singure economii. Părerea mea este că întotdeauna culturalul, politicul și chiar și religiosul au venit după economic”, a adăugat politicianul PSD.