Premierul Marcel Ciolacu acuză o înscenare în cazul raportului fals privind colaborarea primarului general Nicușor Dan cu Securitatea. Ciolacu a participat la un interviu la DC News TV în care spune că partidul pe care îl conduce nu are de-a face cu situația.

Cum a ajuns raportul fals în spațiul public

„Un om din PSD” a furnizat presei un raport privind colaborarea lui Nicușor Dan cu Securitatea care a ajuns imediat la posturile de televiziune. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a dezmințit documentul, clasificându-l drept fals:

  1. Documentul menționat nu a fost eliberat de C.N.S.A.S.;
  2. Având în vedere suspiciunile referitoare la autenticitatea documentului, Colegiul C.N.S.A.S. a dispus verificarea cu celeritate a tuturor informațiilor conținute de acesta, respectând procedurile interne;
  3. Rezultatul verificărilor va fi făcut public după finalizarea procedurilor prevăzute de lege.

Cum comentează premierul Ciolacu situația

„Asta cu Securitatea… încearcă să creeze alte știri, să fie altă dispută, să nu fie despre ce se întâmplă”, a spus premierul Marcel Ciolacu la DC News.

„Credeți că chestia cu Securitatea este un fals și este inventată chiar de Nicușor Dan pentru a-și trezi alegătorii?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

Apel la dezbatere între primarii generali din ultimii 8 ani

„Păi dacă n-ai ce spune. Acum încearcă să spună că a fost trimisă de PSD. Ce treabă are PSD, am ieșit din primul moment și am spus: «Eu nu cred în acest document». A, că ai tu de dat explicații dacă e ceva sau nu… e treaba ta, explică, dar nu asta e tema.

Bucureștenii vor să-și aleagă cel mai bun gospodar. Bucureștenii vor să se vorbească despre proiecte. De ce nu vine Nicușor Dan la DC News să stea să discute cu Gabriela Firea. Amândoi au fost primari generali câte patru ani. Să spună doamna Firea ce a făcut și ce vrea să facă, să spună domnul Nicușor Dan de cele zece bărcuțe și ce vrea să facă”, a adăugat premierul.

„O să punem emisiunile față în față. Nicușor Dan a venit deja, Gabriela Firea va veni joi”, a punctat Chirieac.

„Dar de ce nu vin împreună? Dacă îi este frică, o spun și îmi asum, poate să o ia și pe doamna Clotilde, cu șobolani, fără șobolani, cum vrea ea. Doamna Firea se întâlnește cu toți”, a conchis Marcel Ciolacu.