Cum reușesc părinții să găsească echilibrul între responsabilitățile zilnice și nevoile emoționale ale copiilor lor? Aceasta a fost tema centrală a discuției de la emisiunea „Părinți Prezenți” moderată de Loredana Iriciuc, unde de data aceasta micii participanți au avut ocazia să își exprime sincer sentimentele.

Cum se simt copiii când părinții sunt ocupați?

„Dar voi cum vă simțiți când noi, părinții, mai avem și un serviciu, mai avem și o casă de întreținut, mai avem și o mâncare de făcut. Voi cum vă simțiți atunci când noi suntem ocupați cu alte lucruri și nu putem să vă dăm atenție?”, a fost întrebarea adresată de Loredana Iriciuc micilor invitați.
Sara a fost prima care a răspuns: „Ne simțim dați la o parte. Adică ca și cum n-am fi aici. Este foarte aiurea.”
Loredana Iriciuc a continuat discuția, întrebându-l pe Eric cum se simte în astfel de momente. „Eu mă simt de parcă aș fi o fantomă, de parcă nu m-aș fi născut”, a răspuns Eric.

Echilibrul între responsabilități și timp de joacă

„Dar noi adulții trebuie să mai facem și alte lucruri, nu numai joacă, nu-i așa?”, a continuat gazda emisiunii.
Sara a fost de acord: „Da, trebuie să facă și curățenie în casă, să facă de mâncare, să ne culce…”
Însă Eric a venit cu o soluție simplă: „Păi de asta să se ocupe mai târziu! Prima oară să se joace cu mine”.

Importanța echilibrului

Discuțiile între părinte și copil scot în evidență necesitatea unui echilibru între obligațiile zilnice și petrecerea timpului de calitate cu cei mici. Într-o societate tot mai agitată, este crucial să nu uităm de importanța momentelor de joacă și de conexiune emoțională, esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor.