Andi Cristea candidează din partea PSD pentru un loc în Parlamentul European. În urma expertizei sale din domeniul tehnologiei și al inteligenței artificiale, politicianul a ajuns la o concluzie simplă: tehnologia în sine nu poate fi bună sau rea.

Contează cum o folosești

„Tehnologia schimbă toate interacțiunile din cadrul societății. Tehnologia în sine este non-deterministă, adică în esență nu este nici bună, nici rea. Modul de utilizare al acesteia poate să fie bun sau rău.

Voi da un exemplu. Dacă am fi acum oameni preistorici, în jurul unui foc, și apare o sabie în fața noastră, atunci acea sabie poate fi folosită să ne tăiem între noi sau pentru a vâna pentru familiile noastre”, a transmis Andi Cristea la DC News TV.

Statele trebuie să țină pasul cu ritmul dezvoltării

„Ce se întâmplă cu inteligența artificială și cu tehnologiile emergente este că accelerează până la derapaj o serie de procese economice, sociale, inclusiv politice, cu care noi eram obișnuiți ca societate.

Am spus-o și în trecut și o repet: provocarea majoră a vremurilor noastre este legată de modul în care vom reuși să calibrăm instituțiile statului astfel încât să răspundă așteptărilor legitime, dar total accelerate, ale cetățenilor noștri”, a adăugat candidatul PSD la europarlamentare.

Cum a evoluat inteligența artificială în 2024

În 2024, inteligența artificială a continuat să evolueze rapid, devenind mai integrată în viața de zi cu zi și în afaceri. A fost un an în care partea generativă a început să-și dovedească valoarea în moduri semnificative, cu o creștere a utilizării în diverse domenii, de la scrierea de cod și crearea de conținut de marketing până la consolidarea suportului pentru clienți. Companiile au investit sume considerabile în AI, cu o prognoză de cheltuieli care ar ajunge la 151,1 miliarde de dolari până în 2027.