Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, candidează din partea PSD pentru încă un mandat în fruntea județului. Acesta a explicat în emisiunea Ce se întâmplă de la DC News TV că firmele românești au fost descurajate în ultimele decenii și că a venit momentul ca aceste companii să renască printr-un proiect de țară.

Interes pentru punerea la pământ a firmelor românești

„Am mai spus-o și cu alte ocazii, dar cred că acum vreo 15-25 de ani a fost și un interes să omorâm firmele românești. Simt acest lucru. Chiar dacă sunt mai tânăr, sunt în politică de 24 de ani și am văzut ce s-a întâmplat și la nivel județean, și la nivel național.

Să spunem lucrurilor pe nume: a fost un interes general să omorâm firmele românești, ceea ce a fost cea mai mare greșeală dacă mă întrebați pe mine”, a transmis Corneliu Ștefan în emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu.

Banii trebuie să rămână în România

„În momentul de față, cred că este nevoie și de patriotism local. Să avem firme românești, banii să rămână în România, să rămână în primăria și în localitatea care o găzduiește, să lase taxele și impozitele în zona în care își desfășoară activitatea.

Profitul și cifra de afaceri vin din această zonă, aici angajăm oameni, ei trăiesc în zona respectivă. E foarte important. Trebuie să gândim un program de țară prin care sprijinim aceste firme să se dezvolte”, a adăugat președintele CJ Dâmbovița.

Program de țară pentru companiile autohtone

„Eu simt că este un program de țară și, revenind la lucrările foarte mari cu autostrăzile de acum, eu cred că cel mai important lucru a fost în ultimul timp scoaterea la licitație a acestor proiecte mari, cum este și la noi în Dâmbovița. Mă bucur că văd firme mari care vin la licitații, pentru că avem nevoie de constructori serioși. E interesul nostru să facem cât mai repede lucrărilor, interesul firmelor să tragă banul cât mai repede, iar toată lumea este mulțumită”, a conchis acesta.